Rețete delicioase
Înapoi la

Te preseaza timpul? Noi iti oferim 2 retete de gustari calde si rapide

Te preseaza timpul? Noi iti oferim 2 retete de gustari calde si rapide

Roxana Gheorghe

Sorin Vlad

Articol revizuit de Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte...

De multe ori simti ca timpul se scurge foarte repede si nu ai timp de nimic, nu? Mai ales cand ai atatea de pregatit pentru o petrecere. Tocmai de aceea, eu iti voi arata ce gustari calde poti prepara rapid si, de asemenea, cu un gust foarte bun.

 

Cascaval pane

Ingrediente:
- 100 - 200 g cascaval
- un ou
- pesmet
- faina
- ulei

Mod de preparare:

Tai cascavalul in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile le treci prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu fruculita pana cand se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Pregatesti astfel toate feliile.

Pui la infierbantat o tigaie goala, 3 - 4 minute, la foc mic (nu direct pe flacara). Se pune ulei cat sa o acopere in strat subtire (2 - 3 mm) si imediat se asaza feliile de cascaval care se prajesc pe ambele parti, pana cand se rumenesc si cascavalul se moaie.

Trebuie sa le servesti imediat, altfel se vor intari.

aperitive rapide

 

Gogosi pripite

Ingrediente:
- 100 g branza de vaci
- 100 g cascaval ras
- 100 g telemea rasa
- 2 oua mari
- 50 g faina
- marar

Mod de preparare:

Amesteci bine branzeturile cu dosul furculitei ca sa se omogenizeze. Adaugi peste ele ouale intregi, faina si mararul taiat marunt. Compozitia trebuie sa fie mai consistenta. Iei din compozitie cate o lingura cu varf, o rulezi pe masa sau pe o foaie de nailon presarata cu faina, formand un sul de 2 cm diametru, pe care, apoi, il tai in bucati de 2 cm. Acestea le modelezi in forma de bila si le dai prin faina. Le pregatesti pe toate si le asezi pe masa. Torni 1/2 l ulei intr-o cratita de 1 l si lasi sa se infierbante. In ulei pui o bucatica de aluat, cat un bob de porumb si, cand acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, inseamna ca poti pune gogosile. Le asezi unele langa altele, neinghesuite, deoarece cresc la copt. Le intorci ca sa se rumeneasca frumos de jur imprejur, apoi le scoti cu spumiera sau cu o furculita. Se servesc imediat fierbinti, pe masura ce se scot, ca aperitiv.

 

 aperitive rapide

Simplu si delicios! Astfel, ai economisit timp, iar invitatii vor fi multumiti cu siguranta de aceste aperitive rapide!

 

Articolul urmator
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Alcătuiește-ți buchetul de mireasă și noi îți spunem ce rochie o să porți în ziua cea mare!
Incepe quiz
Alcătuiește-ți buchetul de mireasă și noi îți spunem ce rochie o să porți în ziua cea mare!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (242)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.