Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa faci doua checuri aperitiv super gustoase!

Invata sa faci doua checuri aperitiv super gustoase!

Alexandra Machitescu

Iata doua retete chec aperitiv care iti vor lasa gura apa inca de la inceput. Cele doua feluri de checuri aperitiv sunt usor de facut si pline de arome. Prepara acum alaturi de mine chec cu legume si pui si chec pizza!

Checuri aperitiv - rasfatul de la inceputul mesei

Checul pizza, dupa cum ii spune si numele, contine aceleasi ingediente care se pun pe o pizza normala.

Checuri aperitiv Ingrediente necesare:

200 gr faina
oua
300 gr sunca presata
150 gr cascaval
150 gr masline (de preferat fara samburi)
100 gr ciuperci
2 castraveti murati
5 linguri ulei (preferabil de masline)
150 ml lapte
un praf de copt
sare
piper

 

Cum prepari chec pizza?

Pasul 1:
Sunca presata, castravetii si ciuperciile se toaca cubulete iar cascavalul se da prin razatoarea mare.
Pasul 2:
Intr-un castron se pun ouale si se bat bine pana devin spuma. Peste se pune laptele si se continua mixatul.
Pasul 3:
Separat, faina se amesteca cu praful de copt dupa care se adauga peste oua. Se amesteca pana devine o compozitie omogena.
Pasul 4:
In aceasta compozitie se pun toate ingredientele taiate (sunca, masline, ciuperci, cascaval si castraveti). Acum se condimenteaza dupa gust si se pune intr-o tava de chec.
Pasul 5:
E bine ca tava sa aiba pe fund hartie pergament sau staniol uns cu putin ulei. Checul se lasa la cuptor cam 50 de minute pana se rumeneste.

Alte retete chec aperitiv - chec cu pui si legume!

Reteta chec aperitiv

Ingrediente necesare:

500 gr legume (mazare. morcov, ardei, brocoli, fasole, rosii)
150 gr carne de pui
12 oua
2 linguri faina
o legatura marar
o legatura patrunjel
sare
piper
2 linguri ulei

Cum prepari chec cu legume si pui?

Pasul 1:
Legumele se taie cat mai mici si se pun la fiert in apa cu sare aproximativ 20 de minute. Poti folosi si legume congelate pe care le vei fierbe cam 10 minute. Carnea se pune si ea la fiert cubulete pentru 40 de minute
Pasul 2:
Separat, intr-un castron, se bat 10 oua pana devin spuma. Peste se pun legumele, verdeata tocata si carnea. Doua oua se fierb si se curata de coaja.
Pasul 3:
Intr-o tava de chef se pune ulei si peste se toarna jumatate din compozitie. Ouale fierte se pun si ele si peste se toarna restul preparatului.
Pasul 4:
Se pune in cuptor (pe care e bine sa-l pornesti cu 15 minute inainte) si se lasa cam 50-60 de minute la foc mediu.

Aceste checuri aperitiv se servesc reci si merg alaturi de o salata sau cu lamaie. Bucura-te de gustul aparte cu un aperitiv rasfat!

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ce super-eroina esti?
Incepe quiz
Ce super-eroina esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (98)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.