Rețete delicioase
Înapoi la

Ciocolata calda, groasa – reteta unei bauturi perfecte

Viorica Ghinea, redactor

Iubitorii de dulciuri cunosc foarte bine calitatile unei bauturi perfecte. Aroma intensa si consistenta bogata fac din ciocolata calda, groasa cea mai populara licoare dulce a sezonului rece.

Afla cum poti pregati cea mai buna ciocolata calda!

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 5 minute
Timp total: 10 minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: redusa

ceasca cu ciocolata calda, groasa

Ingrediente necesare pentru ciocolata calda, groasa

- 540 ml de lapte;

- 100 g de ciocolata de calitate;

- o lingura si jumatate de zahar;

- o lingura si jumatate de amidon de porumb;

- 2-3 linguri de alcool (rom, cognac, whiskey - optional);

- frisca (decor).

 Amidon de porumb  - 3.53 lei

 Ciocolata - 14.84 lei

Iata cum poti sa prepari ciocolata calda, groasa

Pune laptele la fiert si marunteste ciocolata, dupa care adaug-o impreuna cu zaharul si amidonul in lapte. Tine compozitia la foc mic si amesteca pana cand ciocolata se ingroasa. Lasa ciocolata calda, groasa sa se raceasca putin, dupa care toarn-o in cani. Optional, poti sa adaugi si alcool, pentru o aroma si un gust deosebite.

Decoreaza cu frisca si savureaza una dintre cele mai bune si mai populare retete de ciocolata calda, groasa.

Articolul urmator Află secretul murăturilor perfecte și care sunt greșelile pe care să le eviți în pregătirea lor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.