Cum sa iti faci cel mai bun sirop pentru cafea in casa
Cuprins
Gustul si aroma unei cafele pot fi urcate la rang de arta daca adaugi in cana un lichid apetisant. De acum el nu mai este secretul cafenelelor, ci te poti bucura de farmecul lui in bucataria ta. Invata cum sa pregatesti singura sirop pentru cafea! Mai jos gasesti trei variante care iti vor merge la suflet.
Cum sa faci sirop pentru cafea
Ingrediente de baza
- o cana de apa;
- o cana de zahar;
Optional (in functie de preferinte):
- ¼ - ½ cana de topping de caramel;
- o lingurita de extract de vanilie;
- o lingurita de scortisoara.
Instructiuni
Pentru inceput, prepara reteta de baza a siropului pentru cafea si dupa aceea, in functie de preferinte, poti sa adaugi una dintre variantele de mai sus. Pune apa si zaharul intr-un ibric si lasa-le la foc mediu. Fierbe compozitia timp de 5-7 minute ori pana se topesc cristalele de zahar. Ia recipientul de pe foc si lasa compozitia la racit, apoi depoziteaz-o la frigider intr-o sticla. Acesta este varianta simpla a siropului pentru cafea, dar o poti imbogati si cu alte ingrediente.
Daca iti doresti un sirop cu aroma de caramel, adauga toppingul in compozitia dulce, imediat ce a fost indepartat recipientul de pe foc. Varianta cu aroma de vanilie o poti obtine daca pui extractul la final, iar pe cea cu scortisoara daca pui acest ingredient impreuna cu apa si zaharul pe foc.
Indiferent pentru ce aroma optezi, afla ca poti sa te folosesti de preparat si pentru a insiropa diverse blaturi de prajituri ori pentru clatite.
Fie ca il pastrezi pentru tine, fie ca il oferi cadou unei persoane dragi, siropul pentru cafea este un deliciu numai bun pentru un rasfat ca in al noulea cer.