Reteta de sirop de coacaze: o licoare pentru orice anotimp

Reteta de sirop de coacaze: o licoare pentru orice anotimp
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 17.06.2015

Cuprins

Sorin Vlad

Articol revizuit de
Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...

Despre coacazele rosii si despre beneficiile pe care consumul acestor fructe le aduce organismului tau ti-am povestit mai multe aici. Acum, ne-am gandit sa iti prezentam si o reteta pentru un preparat care te va ajuta sa te bucuri mai multa vreme de gustul delicios al acestor fructe. Este vorba despre siropul de coacaze rosii, care poate fi pastrat peste iarna in sticle, in camara.

Afla si tu, in cele ce urmeaza, care este reteta pentru siropul de coacaze!

Siropul de coacaze rosii - un deliciu plin de vitamine

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara un litru de sirop sunt urmatoarele:

- 1 kg de coacaze rosii, proaspete;

- 1 litru de apa;

- 150 ml de suc de sfecla (optional);

- 6 linguri de zeama de lamaie, proaspat stoarsa;

- 750 gr de zahar.

Unelte necesare:

- o galeata din plastic;

- o lingura din lemn;

- o sita;

- o palnie;

- o sticla cu dop etans.

Modalitatea de preparare este urmatoarea: 

Pune coacazele rosii intr-o galeata sau un alt recipient din plastic si adauga peste ele apa si zeama de lamaie. Amesteca totul bine, folosind o lingura de lemn. Trebuie sa ai grija la materialul uneltelor si vaselor pe care le utilizezi in timpul procesului de preparare pentru ca metalul oxideaza usor. De aceea, este indicat sa il eviti.

Odata ce ai obtinut mixul dorit, lasa totul in camara sau intr-un loc ferit de lumina si de caldura vreme de o zi. In tot acest timp, mai amesteca, din cand in cand. Cand timpul a trecut, vei observa ca fructele si-au mai pierdut din culoare. Daca vrei sa obtii o nuanta de rosu mai puternica, poti adauga 150 ml de suc de sfecla. Asadar, acum este momentul sa adaugi zaharul si sa amesteci pana cand acesta s-a dizolvat complet. 

La final, strecoara siropul folosind sita pe care trebuie sa o asezi deasupra palniei. Preseaza fructele folosind lingura din lemn, pentru a obtine cat mai mult sirop din ele. Inchide sticla cu dopul etans si pune-o la pastrare, in camara, pana cand o deschizi pentru consum, dupa care tine-o la rece, in frigider.

Siropul de coacaze rosii este un deliciu care trebuie incercat, mai ales ca, datorita continutului ridicat de vitamina C, se poate dovedi a fi un aliat de nadejde atunci cand se instaleaza vremea rece si virozele ne ameninta la tot pasul.

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
În ce anotimp s-a născut sufletul tău pereche?
În ce anotimp s-a născut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (9)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe