Reteta de socata cu sau fara drojdie

Reteta de socata cu sau fara drojdie
Adelina Ion
Miercuri, 04.06.2014

Cuprins

Atunci cand temperaturile sunt crescute, simtim nevoia sa bem mai multe lichide decat in mod obisnuit. Drept urmare, tentatia de a consuma bauturi carbogazoase este si ea mare. Noi iti propunem sa faci o alegere mai sanatoasa si sa-ti prepari o socata. Reteta de socata pe care ti-o vom prezenta in continuare este foarte usor de pregatit, iar rezultatul este delicios si racoritor.

Descopera in continuare cum se prepara reteta de socata, atat in varianta cu drojdie, cat si in cea fara drojdie.

Reteta de socata cu drojdie

Pentru a prepara aceasta bautura, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 kg de zahar;
- 15-20 flori de soc;
- 4 lamai;
- 6 litri de apa;
- ½ lingurita drojdie proaspata.

Iata cum se pregateste reteta de socata:

Intr-un recipient, pune cei 6 litri de apa, zaharul, florile de soc, lamaile feliate si drojdia. Amesteca foarte bine ingredientele, avand grija ca drojdia sa se dizolve complet. Acopera recipientul cu tifon si lasa-l la temperatura camerei 2-3 zile, in functie de cat de acidulata doresti sa fie socata. Dimineata si seara, amesteca in ea cu o lingura de lemn. La capatul celor 2-3 zile, odata preparatul fermentat, il poti strecura si apoi il poti pune la frigider pentru a-l consuma ori de cate ori ti-e sete sau cand ai pofta de o bautura racoritoare.

 

Reteta de socata fara drojdie

Pentru aceasta reteta ai nevoie de:

- 500 g de zahar;
- 10 flori de soc;
- 3 lamai;
- 4 litri de apa.

Spre deosebire de reteta de socata anterioara, aceasta se face fara drojdie de bere, ceea ce inseamna ca licoarea va fi neacidulata. Pune cei 4 litri de apa intr-un recipient, apoi adauga florile de soc, lamaile feliate si zaharul. Acopera recipientul cu un tifon si lasa-l sa se odihneasca 2-3 zile la soare. Daca nu este soare, poti pastra licoarea la temperatura camerei. In decursul celor 3 zile, nu uita sa amesteci in socata cu o lingura de lemn, cam de 3 ori pe zi. Dupa scurgerea timpului, strecoara socata si pune-o la frigider.

 

Tie iti place aceasta bautura? Ce reteta de socata obisnuiesti sa pregatesti?
Vezi si
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 04.06.2014
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (16)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe