Reteta de socata cu sau fara drojdie

Cuprins
Atunci cand temperaturile sunt crescute, simtim nevoia sa bem mai multe lichide decat in mod obisnuit. Drept urmare, tentatia de a consuma bauturi carbogazoase este si ea mare. Noi iti propunem sa faci o alegere mai sanatoasa si sa-ti prepari o socata. Reteta de socata pe care ti-o vom prezenta in continuare este foarte usor de pregatit, iar rezultatul este delicios si racoritor.
Descopera in continuare cum se prepara reteta de socata, atat in varianta cu drojdie, cat si in cea fara drojdie.
Reteta de socata cu drojdie
Pentru a prepara aceasta bautura, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg de zahar;
- 15-20 flori de soc;
- 4 lamai;
- 6 litri de apa;
- ½ lingurita drojdie proaspata.
Iata cum se pregateste reteta de socata:
Intr-un recipient, pune cei 6 litri de apa, zaharul, florile de soc, lamaile feliate si drojdia. Amesteca foarte bine ingredientele, avand grija ca drojdia sa se dizolve complet. Acopera recipientul cu tifon si lasa-l la temperatura camerei 2-3 zile, in functie de cat de acidulata doresti sa fie socata. Dimineata si seara, amesteca in ea cu o lingura de lemn. La capatul celor 2-3 zile, odata preparatul fermentat, il poti strecura si apoi il poti pune la frigider pentru a-l consuma ori de cate ori ti-e sete sau cand ai pofta de o bautura racoritoare.
Reteta de socata fara drojdie
Pentru aceasta reteta ai nevoie de: |
![]() |


