Reteta de vin fiert alb cu coaja de portocala si mirodenii

Reteta de vin fiert alb cu coaja de portocala si mirodenii
Andreea Gluh, redactor
Vineri, 14.11.2014

Cuprins

Vinul rosu fiert si imbogatit cu diverse mirodenii este un deliciu pe care nu trebuie sa il ratezi in sezonul rece, insa ai incercat vreodata sa prepari o astfel de bautura din vin alb? Poate ca ti se pare ciudat, mai ales ca vinul alb are, de obicei, un buchet delicat, somelierii recomandand consumul lui alaturi de peste sau de o prajitura. Noi iti vom spune, in cele ce urmeaza, ce trebuie sa faci pentru a prepara un vin alb fiert cu o aroma minunata!

Vin alb fiert - o bautura potrivita pentru sezonul rece

Vinul alb este o bautura fina, care trebuie servita la o anumita temperatura si in combinatie cu o anume categorie de preparate: fie cele din carne alba, fie deserturile rafinate. Cand, insa, vremea nu este deloc prietenoasa si simti nevoia sa te incalzesti cu un pahar plin cu o bautura aromata, poti alege o portie de vin fiert. Nu vorbim despre traditionalul vin rosu cu scortisoara, ci chiar despre cel alb, care poate fi de asemenea condimentat cu diverse ingrediente orientale.

Iata de ce ai nevoie pentru un vin fiert alb:


- o portocala;

- 5 cuisoare;

- 3 bucati de anason stelat;

- o bucata de ghimbir lunga de cel mult 2 cm, feliata foarte subtire;

- 240 ml de apa;

- 60 gr de zahar;

- 750 ml de vin alb. 

 

Modalitatea de preprare este urmatoarea:

Cojeste cu atentie portocala, pentru a lasa coaja intreaga, apoi infinge cuisoarele in ea, astfel incat sa ramana fixate. Adauga apoi aceasta coaja, ghimbirul, anasonul, zaharul si apa intr-o tigaie. Lasa-le sa fiarba la foc mediu vreme de 10 minute, apoi da tigaia deoparte, adauga vinul si lasa-l timp de 20 de minute, pentru a se intrepatrunde aromele. Inainte de a-l servi, reincalzeste bautura la foc mediu.

Vinul alb fiert este o delicatesa pe care trebuie neaparat sa o incerci si tu in aceasta iarna! Aromele lui te vor purta cu gandul la indepartatele tinuturi exotice, astfel incat vei uita de frig si de vremea de afara.   

Sursa: marthastewart.com

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Vineri, 14.11.2014
Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ghicitori de iarna pe care le rezolva doar oamenii destepti
Ghicitori de iarna pe care le rezolva doar oamenii destepti

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (723 vizite)