Rețete delicioase Înapoi la

Cea mai bună rețetă de cafea cu lapte: descoperă ingredientul secret!

Duminică, 18.12.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Cea mai bună rețetă de cafea cu lapte: descoperă ingredientul secret!

Caracteristici

Iubitorii de cafea sunt întotdeauna încântați să descopere o nouă rețetă delicioasă pentru licoarea lor preferată. Pentru mulți, cafeaua reprezintă elixirul vieții, în special dimineața, când trezirea fără o cană de cafea pare imposibilă. Avem pentru tine o surpriză plăcută: o rețetă delicioasă de cafea cu lapte, cu un ingredient secret care te va surprinde și te va face să te întrebi de ce nu te-ai gândit și tu la această variantă până acum!

Rețetă de cafea cu lapte specială

După ce te-am învățat cele mai bune 10 trucuri ca să faci o cafea perfectă, a venit momentul să treci la nivelul următor și să încerci o rețetă care cel mai probabil îți va produce o ușoară formă de dependență! Ingredientul secret din aceasta este... banana! Cafeaua aceasta este mai calorică decât cea obișnuită - 133 calorii - așa că trebuie consumată cu moderație dacă ești la regim!

Ingrediente (2 porții):

  • 250 ml lapte;
  • 1 banană foarte coaptă;
  • 1 lingură de sirop de zahăr sau miere organică;
  • cuburi de gheață;
  • 250 ml cafea preparată la rece.

Mod de preparare:

  1. Mai întâi, trebuie să faci cafeaua preparată la rece, cu o zi înainte de a încerca rețeta specială de cafea cu lapte. Ia un borcan de un litru și sterilizează-l: este important să fie cât mai curat, astfel încât să nu afecteze gustul cafelei.
     
  2. Pune în borcan 100 g de cafea proaspăt măcinată (aceasta este cea mai aromată). Toarnă peste cafea 800 ml de apă, amestecă ușor în compoziție și lasă cafeaua să se facă timp de 18-24 de ore, lăsând-o în frigider sau la temperatura camerei. Îți va rămâne destulă cafea preparată la rece și după ce încerci rețeta, dar poți să micșorezi cantitățile și să faci exact cât îți trebuie (250 ml).

  3. Înainte de a face cafeaua cu lapte, strecoară cafeaua printr-un tifon, pentru a extrage doar zeama, fără reziduuri solide. Va trebui să repeți procesul de câteva ori, până nu mai observi deloc particule solide în cafea.

  4. Amestecă laptele, banana și siropul de zahăr într-un blender, până obții o compoziție foarte fină și omogenă, circa 1 minut.

  5. Pune gheață în două pahare mari, apoi împarte cafeaua rece între cele două pahare și toarnă laptele cu banană peste aceasta, fără a amesteca.

Această rețetă de cafea cu lapte este atât de bună, încât nu te vei mai îndura să revii la cafeaua clasică prea curând!

Află ce spune cafeaua preferată despre tine!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016