Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai bună rețetă de pui Marsala

Cea mai bună rețetă de pui Marsala

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Calorii:
500
Cea mai bună rețetă de pui Marsala

Caracteristici

O rețetă perfectă pentru oamenii care nu vor să petreacă mult timp gătind dar vor să mănânce ceva de casă atât de delicios încât poate face concurență mâncărurilor de la cele mai bune restaurante din lume. Un preparat care se gătește rapid, cu minimum de efort și are un gust greu de egalat: pui Marsala - piept de pui în sos cremos de vin Marsala și ciuperci parfumate.

Rețeta a fost inventată, în secolul al XIX-lea, de familiile de englezi care locuiau în vestul Siciliei, regiune de unde provine vinul de Marsala. Cum acest vin are un preț destul de piperat, poți folosi o alternativă la fel de bună – Pinot Noir.

Ingrediente necesare pentru puiul Marsala:

  •     4 jumătăți de piept de pui fără piele, dezosate - grosime de 6-7 mm
  •     60 grame de făină
  •     o jumătate de linguriță de sare
  •     un vârf de linguriță de piper negru măcinat
  •     o jumătate de linguriță de oregano uscat
  •     4 linguri de unt
  •     4 linguri de ulei de măsline
  •     120 grame de ciuperci tocate
  •     3 căței de usturoi
  •     120 ml vin de Marsala
  •     60 ml de sherry

Metoda de preparare a puiului Marsala:

  1. Într-un castron, amestecă împreună făina, sarea, piperul și oregano. Asezonează fiecare bucată de pui, pe ambele părți, cu amestecul obținut.
  2. Într-o tigaie mare, pune uleiul și untul la încins, la foc mediu. Când începe să sfârâie, așază ușor bucățile de pui în tigaie și lasă-le la prăjit, pe ambele părți, până când prind o crustă ușor arămie.
  3. Adaugă ciupercile feliate, toarnă vin și sherry și sotează totul 2-3 minute. Adaugă usturoiul feliat și după 1 minut acoperă tigaia și lasă totul la fiert timp de 10 minute, amestecând o data, până când carnea e fiartă și sosul scade. Transferă puiul Marsala pe un platou și servește-l fierbinte.

 

Puiul Marsala se poate servi alături de paste (că doar din Italia vine rețeta!), piure sau orez simplu fiert.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.