Rețete delicioase
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Chifteluțe mexicane: cea mai simplă rețetă pentru începători!

Marţi, 18.08.2020
Timp de gătire:
45-60 minute
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Chifteluțe mexicane: cea mai simplă rețetă pentru începători!

Caracteristici

Visezi la o vacanță exotică? Poți călători pe calea gândului în cele mai fantastice locații. Azi îți propunem să faci un periplu prin fascinanta Americă Latină cu ajutorul unei rețete de excepție: chifteluțe mexicane savuroase!

Vezi cum să le prepari într-o rețetă simplă și descoperă și alte „variațiuni pe aceeaşi temă”. Iată care este preparatul ce ne-a lăsat gura apă!

Rețetă tradițională de chifteluțe mexicane: un deliciu cu aromă exotică

Ușor picante și extrem de savuroase, chifteluțele mexicane spun povestea unor tărâmuri cu oameni pasionali, care trăiesc după legea sângelui. Cât timp prepari aceste minunăţii, nu ar strica să asculți câteva balade latino sau poate să îți clătești ochii cu una dintre vechile tale telenovele preferate. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru o rețetă magnifică!

Ingrediente:

  • ardei Poblano (ardei iute mexican) – poți folosi însă și un ardei iute românesc;
  • 1 ½ ceașcă de chipsuri de porumb;
  • ¼ ceașcă de lapte;
  • 1 ceapă mică tăiată mărunt;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • ½ ceașcă de coriandru;
  • 2 ouă;
  • 1 ½ linguriță de sare kosher;
  • ½ linguriță de piper;
  • 1 kg de carne tocată de vită;
  • 600 ml de sos pentru enchiladas (găsești rețeta aici) sau orice alt sos la alegere;
  • 2 cești de bază de supă de pui (supă de pui strecurată);
  • 1 lingură de zahăr.

Modalitate de preparare:

  1. În primul rând, coace ardeiul iute pentru chifteluțe mexicane pe un grătar. Așează cuminte pe hârtie de copt și lasă la copt timp de 6-8 minute, întorcându-l pe toate părțile.
  2. Când s-a înnegrit, „găzduiește” ardeiul iute într-o pungă ziplock timp de 10 minute, ca să se „afume”.
  3. După ce s-a încheiat timpul de așteptare, scoate semințele ardeiului și pielița care se decojește.
  4. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pregătește o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  5. Într-un blender sau robot de bucătărie, mărunțește chipsurile și apoi mixează-le într-un bol cu laptele. Lasă-le să se așeze timp de câteva minute.
  6. Tot în blender, amestecă usturoiul, ceapa, coriandrul și ardeiul.
  7. Amestecă cele două compoziții și adaugă ouăle, sarea și piperul.
  8. Nu mai rămâne decât să incluzi carnea. Amestecă cu mâinile, până ce obții o compoziție omogenă. Nu e așa că mintea ți s-a mutat deja în raiul chifteluțelor mexicane?
  9. Modelează chifteluțe de aceeași mărime, aproximativ.
  10. Pune la copt timp de 10-12 minute sau până ce deprind o crustă ademenitoare.
  11. Între timp, amestecă într-o cratiță, la foc mare, sosul enchilada, baza pentru supa de pui și zahărul, până ce fierb.
  12. Scoate chifteluțele de la cuptor și adaugă-le în sos, apoi pune iar la fiert, până ce sosul se îngroașă. Nu exagera cu amestecatul, ca nu cumva să distrugi chiftelele mexicane.
  13. Servește cu orez sau cu fasole roșie și bucură-te de o masă delicioasă!

Chifteluțe mexicane cu legume: deliciu exotic de post

Singurul lucru care nu îți place la atât de ispititoarea rețetă de chifteluțe mexicane de mai sus este reprezentat de faptul că nu sunt de post? Dorești o rețetă pentru vegetarieni? Avem cea mai bună recomandare în filmulețul de mai jos!

Dacă adori chifteluțele de dovlecei, dar vrei să le imprimi o aromă exotică, cu specific mexican, aceasta este cea mai bună idee!

Chiftele marinate: rețeta care ne aduce aminte de copilărie

Ai poftă de chiftele marinate, precum cele pe care ți le pregătea mama sau bunica pe când erai mică și la care mai visezi încă? Avem pentru tine cea mai bună rețetă, care te face să te întorci acasă și să uiți de orice urmă de chiftele mexicane!

Ingrediente

Pentru chiftele

  • 500 g de carne tocată de porc;
  • 1 ou;
  • 3 felii de pâine decojite;
  • 100 ml lapte;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • boia dulce;
  • o legătură de mărar tocată mărunt;
  • 1 lingură de făină.

Pentru sosul de roșii:

  • 400 g de sos de roșii;
  • 3 căței de usturoi;
  • 2-3 foi de dafin;
  • 1 lingură de oțet;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • sare;
  • piper.

Modalitate de preparare:

  1. Începe prin a prepara ademenitoarele chiftele marinate. Mai întâi, înmoaie feliile de pâine în lapte.
  2. Amestecă într-un bol carnea de porc, miezul de pâine, oul, usturoiul mărunțit și mărarul. Condimentează cu sare, piper și boia și apoi amestecă bine, până ce obții un mix omogen.
  3. Formează chifteluțe de mărimea dorită.
  4. Prăjește chifteluțele în uleiul bine încins.
  5. Cât prăjești chiftelele marinate, apucă-te de sos. Pune toate ingredientele într-o oală, pe foc, și lasă-le să se fiarbă.
  6. Când sosul începe să se îngroașe de îți cântă inima de plăcere, adaugă chiftelele.
  7. Când mixul tău înnebunitor dă în clocot, servește alături de piure de cartofi, cu aroma românească în suflete.

chiftele

Chifteluțe de post: rețeta ce va deveni favorita ta în bucătărie

Se poate fără carne, lapte sau smântână? Da! În filmulețul de mai jos, te îmbiem cu cea mai bună rețetă de chifteluțe de post. Cartofi, năut și morcov: iată compoziția pe care o vei iubi!

Chiftelele mexicane sunt un deliciu în bucătăria ta, de care mici și mari se vor îndrăgosti! Descoperă și celelalte rețete care fac papilele gustative fericite și bucură-te de gusturi divine!

Vezi cum să prepari și Chiftele Nirvana, o rețetă specială, dar și cea mai bună rețetă de chiftele de legume dietetice!

Sursă rețete: Caietul cu retete

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!