Sanatate la fiecare masa: ciorba de stevie!

Sanatate la fiecare masa: ciorba de stevie!
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Duminică, 30.05.2010

Cuprins

Niciodata nu am fost cea mai mare fana a unei asemenea ciorbe. Mult timp m-am ferit sa degust o ciorba de stevie pana cand, o data, am mancat o ciorba de stevie dreasa cu smantana. Pot spune ca schimbarea a fost radicala. Nu am crezut ca un simplu ingredient poate imbunatati o mancare atat de mult. De aceea iti voi prezenta si tie aceasta reteta de ciorba de stevie, insa in varianta imbunatatita, cu smantana.

Ciorba de stevie, acum un deliciu culinar

Bineinteles ca cea mai mare calitate a acestei ciorbe este bogatia in vitamine. In aceasta perioada, cand toata lumea de confrunta cu probleme care mai de care mai mari, energia organismului este cu adevarat vitala. Si ce metoda mai buna de a iti intari organismul exista? O mancare sanatoasa. Ciorba de stevie face parte din aceasta categorie de mancare. Iata de ce ai nevoie:

- 3 morcovi
- o ceapa
- 4-5 cartofi
- o telina
- 2 linguri de orez
- bors, sare
- 100ml smanatana

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie exact pe placul tau

Ce iti va placea foarte mult la aceasta ciorba este simplitatea ei. Nu iti trebuie prea mult timp la dispozitie pentru a o prepara, deci nu vei sta cu ochii pe ceas pentru a iti calcula fiecare minut. Dar, sa vedem ce este de facut!

Ia o razatoare fina si rade telina. Curata cartofii de coaja si taie-i cubulete nu prea mari, pentru a nu se fierbe greu. Toaca ceapa cat mai marunt si pune- intr-o cratita cu putin ulei pentru a o cali.

  Ciorba de stevie

Intr-o oala, pune apa si adauga cartofii si telina care vor sta pe foc la fiert. Adauga si ceapa calita. Taie stevia marunt si pune-o in apa peste cartofi pentru a se opari. Cu 10 minute inainte de a stinge focul, adauga orezul si smantana. Trebuie sa le lasi inca 10 minute pe foc pentru ca orezul sa aiba timp sa se umfle. Nu uita sa potrivesti ciorba de sare. Stinge-i focul si bucura-te ca ai invatat o noua reteta foarte buna cu care vei reusi sa ii multumesti pe toti cei de la masa ta.

Daca vrei sa gatesti aceasta ciorba de stevie si in zilele de post, nu trebuie decat sa renunti la smantana. Eu totusi o prefer imbunatatita.

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Trei idei pentru retete de aperitive reci

Cea mai usoara reteta de chec aperitiv cu ciuperci

Adu picnic-ul la tine acasa: frigarui la gratar cu legume

Vezi si
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Duminică, 30.05.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Duminică, 30.05.2010
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Duminică, 30.05.2010
Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (16)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe