Reteta de compot de cirese cu alcool, o poveste de vara spusa altfel
Cuprins
De pe lista activitatilor de vara nu ar trebui sa lipseasca prepararea compotului de cirese. Invata sa pregatesti o reteta diferita fata de ceea ce ai avut ocazia sa servesti pana acum: fructe din abudenta, impreuna cu sirop delicios si alcool. Iata ce trebuie sa faci!
Timp de pregatire: 30 de minute
Timp
de gatire: 20-30 de minute
Timp
total: aproximativ 60 de minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea
retetei: redusa
Ingrediente pentru reteta de compot de cirese
- 1.5 kg de cirese;
- 200 g de zahar;
- 4- 5 linguri de Brandy;
- doua lingurite de esenta de vanilie;
- 240 ml de apa.
Iata cum poti sa prepari compot de cirese
Spala bine ciresele si indeparteaza-le cozile. De preferat, tine fructele in apa aproximativ o jumatate de ora, pentru a evita eventualele neplaceri (viermi).
Intre timp, adauga apa, zaharul, Brandy-ul si esenta de vanilie intr-un recipient, pune totul la fiert si amesteca pana se topesc cristalele si incepe compozitia sa se ingroase putin, aproximativ 5-10 minute. Adauga ciresele si tine totul la foc mic pana fructele incep sa se inmoaie si siropul sa isi schimbe consistenta.
Indeparteaza recipientul de pe foc, lasa putin la racit, dupa care pune compotul de cirese cu ajutorul unui polonic in borcane. Depoziteaza la rece si serveste de fiecare data cand simti nevoia sa te delectezi sau vrei sa prepari un desert interesant.
Incearca si tu aceasta reteta de compot de cirese si rezultatul te va incanta peste masura. Atat aroma, cat si gustul sunt rafinate, surprinzatoare si cuceritoare.