Crochete de lapte

Crochete de lapte
Laura Adamache
Luni, 07.12.2009

Iata o reteta ce se prepara rapid si este si simplu de facut. Aceste crochete au o consistenta deosebita in sensul ca, dupa prajire, interiorul devine ca un mousse cu gust de branzica.

Crochetele sunt delicioase!

182.JPG h

Ingredeinte:

500 gr lapte
80 gr faina
50 gr unt
80 gr cascaval/parmezan/orice branza cu o consitenta dura
sare
1 albus
pesmet

Punem untul intr-o craticioara pe foc mic. Cand este complet topit, adaugam  toata  faina si amestecam bine. Adugam apoi laptele, in trei etape si amestecam bine bine ca sa nu se formeze cocoloase. Lasam pe foc pana cand sosul nostru bechamel se ingroasa avand grija sa amestecam mereu ca nu cumva sa se prinda. Cand incep sa apara primii bulbucei atunci stigem focul si tragem craticioara deoparte. Lasam 2-3 minute sa se racoreasca si adaugam branza rasa,

111-tile

Rasturnam aluatul pe o tava, il nivelam cat de cat cu ajutorul unei linguri (foaia sa aiba cam 2 cm) si il lasam cam 1-2 ore sa se intareasca bine. Dupa ce este rece, il taiem in fasiute de 2 cm latime si cu mainile trecute prin albus usor batut formam crochetele noastre. Le dam apoi prin pesmet si le prajim in ulei incins pana se rumenesc.

169-tile

Crocante la exterior si cremoase inauntru aceste crochete sunt foarte bune. Incearca-le si vei vedea! 

 

205.JPG b





































Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/

 Alte subiecte care te-ar putea interesa:

Cosulete de cartofi cu ciuperci Champignon
Somon cu crusta aromata
Escalop de porc si ciuperci


Subiecte de pe forum:

Preparate rapide, idei pentru criza de timp
Ce mai gatim?
Silueta viselor vs. mancatul rapid
Mai exista genul de "femeie la cratita"?

Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (17)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (43 vizite)