Iata o reteta ce se prepara rapid si este si simplu de facut. Aceste crochete au o consistenta deosebita in sensul ca, dupa prajire, interiorul devine ca un mousse cu gust de branzica.
Crochetele sunt delicioase!
Ingredeinte:
500 gr lapte
80 gr faina
50 gr unt
80 gr cascaval/parmezan/orice branza cu o consitenta dura
sare
1 albus
pesmet
Punem untul intr-o craticioara pe foc mic. Cand este complet topit, adaugam toata faina si amestecam bine. Adugam apoi laptele, in trei etape si amestecam bine bine ca sa nu se formeze cocoloase. Lasam pe foc pana cand sosul nostru bechamel se ingroasa avand grija sa amestecam mereu ca nu cumva sa se prinda. Cand incep sa apara primii bulbucei atunci stigem focul si tragem craticioara deoparte. Lasam 2-3 minute sa se racoreasca si adaugam branza rasa,
Rasturnam aluatul pe o tava, il nivelam cat de cat cu ajutorul unei linguri (foaia sa aiba cam 2 cm) si il lasam cam 1-2 ore sa se intareasca bine. Dupa ce este rece, il taiem in fasiute de 2 cm latime si cu mainile trecute prin albus usor batut formam crochetele noastre. Le dam apoi prin pesmet si le prajim in ulei incins pana se rumenesc.
Crocante la exterior si cremoase inauntru aceste crochete sunt foarte bune. Incearca-le si vei vedea!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/
Alte subiecte care te-ar putea interesa:
Cosulete de cartofi cu ciuperci Champignon Preparate rapide, idei pentru criza de timp |