Cum să faci gogoși fără făină. Se prepară din doar două ingrediente!
Cuprins
Caracteristici
Atunci când auzi pentru prima oară că poți să faci gogoși fără făină, probabil te gândești că este vorba despre un mit culinar. De când te știi, făina a fost ingredientul de bază al acestui desert adorat de toată lumea. Dar bucătăria se reinventează și apar tot felul de rețete interesante pe zi ce trece.
Iată cum poți să faci gogoși fără făină!
Ingrediente necesare pentru gogoșile fără făină
- o pungă de mix pentru chec (poți să folosești doar cacao)
- un bol mic de piure de dovleac
Opțional
- glazură de ciocolată albă și maro;
- bomboane mici.
Metoda de preparare a gogoșilor fără făină
Pentru început, alege un dovleac dulce. Soiul numit plăcintar este perfect pentru această rețetă. După ce l-ai secționat, lasă-l la copt, după care pune-l într-un robot de bucătărie ori într-un blender și fă-l piure. Nu este nevoie să pui tot dovleacul, ci doar cantitatea de care ai nevoie pentru gogoși.
Următorul pas îl reprezintă amestecarea celor două ingrediente până se obține o pastă omogenă. Ca să prepari gogoși cu inel, ai nevoie de o tavă specială și de un poș. Dacă nu ai la îndemână, poți să folosești una de brioșe.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, nu mai mult de 8 minute. După aceea, scoate gogoșile din cuptor și lasă-le puțin la răcit. Opțional, pentru un aspect cât mai interesant, întinde glazură din ciocolată albă ori maro peste ele. La final, poți să presari și bomboane.
Încearcă și tu această rețetă de gogoși din doar două ingrediente! Nu își va da nimeni seama că nu au în compoziția lor făină, iar complimentele vor curge unul după altul.