Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cum să folosești fiecare tip de ceapă

Lorena Teacă

Ceapa reprezintă un ingredient-minune în prepararea rețelelor. Aceasta dă gust și aromă mâncării și ajută la prepararea celor mai gustoase bunătăți.

Se regăsește călită sau crudă în aproape orice preparat și nu există bucătărie fără un gram de ceapă. Chiar dacă provoacă lacrimi, orice gospodină iubește această legumă, deoarece cunoaște efectele pe care le are asupra gustului mâncării.

Există numeroase feluri de ceapă, de aceea trebuie să știi cum să le folosești pe fiecare în parte.

Ceapa galbenă

Ceapa galbenă se regăsește aproape în orice fel de mâncare, de la ciorbe până la paste. Este ideală în prepararea rețetelor, deoarece dă foarte multă aromă mâncării. Are un gust foarte iute, dar care se diminuează în momentul în care este călită. Ceapa galbenă poate trata anemia, căderea părului și febra.

Ceapa albă

Are mirosul și aroma mult mai puternice decât ceapa galbenă. Este ideală pentru rețetele care au nevoie de un timp lung de preparare, precum tocănițele. Mai mult decât atât, conține o multitudine de vitamine, întărește imunitatea și previne bolile de inimă.

Ceapa roșie

În comparație cu ceapa galbenă sau albă, cea roșie are aroma și mirosul mai puțin puternice. Aceasta trebuie consumată în stare crudă, deci este potrivită mai ales în salate. În plus, ceapa roșie ajută la combaterea diabetului, ceea ce reprizintă un mare beneficiu.

Ceapa verde

Partea albă a acestei cepe poate fi folosită în mâncare gătită, iar cea verde - în salate cu brânză și roșii, salată de humus sau de vinete. Are un puternic efect detoxifiant, scade colesterolul și întărește imunitatea.

Ceapa lungă sau șalota

Este folosită cu precădere în restaurante, unde se potrivește de minune în sosuri, deoarece este dulce și puțin iute. Șalota se recomandă a fi consumată în stare crudă, deoarece i se păstrează astfel aroma duală și se dovedește a fi un adevărat deliciu. Această legumă poate avea efect anticancerigen și este indicată pentru menținerea sănătății oaselor.

Ceapa dulce sau Vidalia

Vialia este cel mai renumit tip de ceapă dulce, fiind ideală pentru prepararea garniturilor. Are aroma cea mai puțin înțepătoare și iute, tocmai de aceea lacrimile nu vor mai curge șiroaie la descojirea ei. Are efect benefic asupra imunității și nu provoacă tulburări digestive.

 

Acum, că știi cum se folosește fiecare tip de ceapă, alege cea mai bună rețetă și surprinde-i pe cei dragi! Te poți inspira de aici

Surse foto: iStock, Pixabay, Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!