Rețete delicioase
Înapoi la

Cum se face dulceata de nuci verzi

Cum se face dulceata de nuci verzi

Redactor Divahair.ro

Dulceata de nuci verzi este un desert delicios si sanatos, deoarece are un continut ridicat de iod. Este diferita de celelate dulceturi, datorita texturii fine si a combinatiei de arome dulce - amarui - acrisor. Afla cum se face dulceata de nuci verzi si apuca-te de treaba!
 
In primul rand, trebuie sa stii ca nucile pentru dulceata se culeg la sfarsitul lunii mai - inceputul lunii iunie. In Romania exista peste zece specii diferite de arbori de nuc, dar nucile mai mici si cu coaja mai groasa sunt considerate cele mai bune.

dulceata de nuci

Ingrediente pentru dulceata de nuci verzi

Pentru trei borcane de 500 de grame de dulceata, ai nevoie de doua kilograme de nuci verzi, un kilogram de zahar, 600 ml de apa, zeama de la trei lamai si arome, in functie de preferinta.

Cum se prepara dulceata de nuci verzi

Protejeaza-ti mainile cu manusi si apuca-te de curatat nucile de coaja, astfel incat sa ramana complet albe. Adauga nucile decojite in apa rece, in care ai pus zeama de lamaie, pentru a nu se innegri si a elimina gustul amar. Lasa-le la macerat intre 12 - 24 de ore, timp in care schimbi apa de mai multe ori.

Intr-o oala, se amesteca zaharul, apa, mierea si zeama de lamaie si se pun la foc mare. Cand compozitia incepe sa fiarba, se adauga nucile si se tin la foc mic, pana in momentul in care siropul incepe sa se ingroase. Cu cinci minute inainte de a lua oala de pe foc, adauga si aromele. Când s-a racit, pune dulceata de nuci verzi in borcane sterilizate.

Dupa ce ai aflat cum se face dulceata de nuci, trebuie sa stii ca se pastreaza in loc uscat si racoros.
 

Secrete pentru o dulceata de nuci ca la carte

Pentru dulceata de nuci se folosesc doar cele culese cu mana, intrucat cele cazute jos pot fi amare. In plus, nu trebuie sa fie foarte mici, pentru ca scad foarte mult la fiert. Daca vrei ca dulceata de nuci verzi sa nu se zahariseasca, trebuie sa stergi marginea oalei de mai multe ori, cu o carpa umeda. Cand dulceata s-a zaharisit, totusi, isi va recapat textura dupa ce vei incalzi borcanul in apa. Dulceata poate prinde, in timp, o pojghita cu gust de mucegai. Pastreaza borcanele de dulceata cu capacul in jos si vei scapa de aceasta problema.

Nucile verzi, benefice pentru sanatate

Vara aceasta nu ezita sa faci acest desert savuros, mai ales ca nucile verzi sunt extrem de benefice pentru sanatate. Sunt bogate in vitamenele A, B, E si F si contin cantitati mari de seleniu, zinc, calciu, potasiu si fier. Cojile care ti-au ramas de la dulceata sunt, de asemenea, surse importante de iod si taninuri, iar din ele se prepara o tinctura care ajuta la purificarea sangelui si este benefica pentru stomac si ficat. Nucile verzi contin si foarte multi antioxidanti care reduc tensiunea arteriala si previn aparitia cancerului.

Incearca sa faci dulceata de nuci verzi si ofera-le prietenilor tai un rasfat al papilelor gustative!

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Cum va arata sotul tau?
Incepe quiz
Cum va arata sotul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.