Din seria dulciuri cu iz de USA: briose cu visine

Din seria dulciuri cu iz de USA: briose cu visine
Diana Sorescu
Luni, 22.03.2010

Cuprins

Am invatat pana acum sa preparam briose cu ciocolata, briose cu banane si briose cu afine. O alta reteta iata ca soseste in portalul DivaHair: pufoasele si simpaticele briose cu visine!

Briose cu visine

Briose cu visine

Ingrediente:

2 cani cu faina
3 lingurite cu praf de copt
½ lingurita sare
½ lingurita zahar
½ lingurita scortisoara
1 ou, batut usor
¼ ulei de palmier
1 cana cu lapte de vaca ori soia
2 cani cu visine, fara samburi

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 C si unge cu unt o tava speciala pentru briose.

Amesteca faina, praful de copt, sarea, scortisoara si zaharul intr-un bol mare. Adauga oul, laptele si uleiul si incorporeaza totul, insa tine cont ca aluatul nu trebuie sa fie fin. Presara si visinele taiate bucatele dupa care umple formele 2/3 cu amestecul minunat.

Briose cu visine

Lasa la cuptor timp de 20-25 de minute pana cand se bronzeaza frumos, iar apoi savureaza in tihna cele mai bune briose cu visine. Doar sunt facute de tine, nu?

Alte retete care te-ar putea interesa:

Prajitura cu nuca de cocos si unt de arahide

Propunerea zilei: Prajitura cu lamaie si crema de vanilie. Ispititor!

Prajitura delicioasa cu crema de caramel  

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 22.03.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 22.03.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 22.03.2010
Articolul urmator »
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Ce personaj din Star Wars esti?
Ce personaj din Star Wars esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (32)
Ana (anonim)
12 ianuarie 2014 22:10

O mizerie de reteta!! Nu incercati, va pierdeti timpul si nu o sa va mai placa dulciurile in veci!

john (anonim)
1 octombrie 2013 15:03

Ce cauta prajitura asta la calorii putine? e o gluma, nu? mananc caloriile din 1(o) briosa din asta/ zi!!! numai "nutritionisti" in ultima vreme ....

Alexandra (anonim)
24 iunie 2013 15:03

1/4 ulei de palmier. te refereai la 1/4 cana ulei de palmier ?undeva ai spus "umple formele 2/3 cu amestecul minunat.".Intrebarea mea este ce facem cu 1/3 care ne-a ramas ? sau nu am inteles bine ?la ce te refereai cand ai spus ca aluatul nu trebuie sa fie fin ? trebuie sa aibe cocoloase ? sau ce anume ca nu am inteles.

eu
17 mai 2013 10:10

nu va iesi niciodata prajitura asta cu juma de ingurita de zahar si fara ca albusul de ou sa fie batut spuma separat apoi incorporata faina si restul. nu e ok.

miha (anonim)
21 ianuarie 2013 10:10

1/4 ulei palmier....1/4 litru, cana??? ce anume?

mihaela (anonim)
17 decembrie 2011 14:02

ti-am facut prajitura minunata si nu a iesit deloc

Ne găsești pe