Cel mai bun tort cu branza de vaci
Cuprins
Cuvintele "desert" si "dieta" nu prea pot fi incluse in aceeasi propozitie, din pacate. Totusi, nu spune nimeni ca trebuie sa renunti la orice placere culinara daca vrei sa ai o silueta de invidiat. Poti sa inlocuiesti anumite ingrediente "pacatoase" cu unele care te ajuta in dieta. De exemplu, crema de branza dintr-un tort poate fi inlocuita cu branza de vaci, un produs dietetic, cu putine calorii.
Ca sa te convingi ca deserturile cu produse dietetice pot fi la fel de bune ca cele obisnuite, incearca aceasta reteta de tort de branza de vaci, care te va surprinde cu gustul lui, garantat!
Tort cu branza de vaci
Stii bine ca daca faci un cheesecake nu vei reusi sa te abtii de la a te delecta cu cateva felii din acest deliciu. Asa ca de ce sa nu incerci varianta mai putin calorica, in care sa folosesti branza de vaci in locul cremei de branza si iaurt grecesc slab in loc de smantana? Iti garantam ca textura fina si gustul sunt exact la fel!
Timp de preparare: 6 ore si 30 de minute
Valori nutritionale: 281 cal/portie, 12 gr proteine, 10 gr grasimi, 37 gr carbohidrati, 70 mg colesterol,
Ingrediente:
- 200 gr de biscuiti integrali;
- 2 linguri de unt topit;
- 300 gr de zahar + 2 linguri;
- 4 pachete de branza de vaci slaba (1 kg);
- 2 pachete de 220 gr de branza Philadelphia;
- 30 gr de faina;
- 1 lingurita de esenta de vanilie;
- 1 lingurita de coaja de lamaie;
- 1/4 lingurita de sare;
- 3 oua mari;
- 3 albusuri de oua mari;
- o cutiuta de iaurt grecesc slab (1%).
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Sfarama biscuitii integrali si pune-i intr-un vas mic, apoi adauga peste ei untul topit si o lingurita de zahar. Amesteca foarte bine, pana cand obtii o compozitie omogena si sfaramicioasa, pe care apoi trebuie sa o presezi pe fundul unei forme de tort cu inel de prindere, cu diametrul de 22 cm. Pune blatul la cuptor pana devine auriu, circa 10 minute.
2. Pune branza de vaci la scurs timp de 10 minute, folosind o bucata de tifon. Apoi, foloseste un mixer pentru a o amesteca pana devine foarte fina (daca vrei ca tortul sa aiba o textura foarte fina, trebuie sa ai rabdare si sa amesteci branza destul). Adauga crema de branza si cele 300 de grame de zahar la compozitie si amesteca totul pana cand nu mai apar deloc cristale de zahar in crema. In cazul in care vrei sa fie si mai dietetica reteta, poti inlocui o parte din zahar cu indulcitor.
3. Adauga faina, vanilia, coaja de lamaie, sarea, ouale si amesteca bine, pana se omogenizeaza crema. Bate albusurile oualor separat, pana obtii o spuma tare, care nu se scurge din vas in momentul cand il intorci cu gura in jos. Adauga spuma la crema si amesteca prin miscari circulare verticale, prin impachetare. Astfel, crema va fi mai aerata si mai pufoasa. Cand este gata, toarn-o peste blatul auriu.
4. Pune tortul de branza de vaci la cuptor pana cand capata putin volum, iar centrul acestuia nu mai tremura atat de mult daca scuturi vasul (circa 1 ora si jumatate). Opreste focul, lasa usa cuptorului putin deschisa si mai lasa tortul inauntru circa 30 de minute.
5. Amesteca iaurtul si o lingura de zahar dupa ce pui tortul la racit. Adauga mixul din iaurt peste acesta si lasa desertul la racit complet, apoi acopera-l cu o folie si pune-l la frigider timp de cel putin 4 ore inainte de a-l servi. Ca sa il scoti din vas, dezlipeste marginea tortului de inel si abia apoi desfa-l. Taie tortul cu un cutit fierbinte, pentru a nu franjura crema.
Sfat: daca vrei sa ii dai inca un plus de savoare tortului cu branza de vaci, prepara un sos din fructe de padure si pune-l la rece, urmand sa il adaugi peste felia de tort in momentul servirii. Desigur, poti sa adaugi si o lingura de inghetata dietetica delicioasa!
Pofta buna!
Un tort cu branza de vaci este exact ceea ce iti trebuie atunci cand vrei sa te delectezi cu ceva bun, dar nu prea ai vrea sa iti pui in pericol silueta pe care te chinui atat sa o mentii.
Iata inca o reteta de tort dietetic, care pe deasupra nu necesita nici coacere: diplomatul pe baza de iaurt !