Rețete delicioase
Înapoi la

Cele mai bune rețete de cheesecake vegan: mai puține calorii, același gust delicios

Cele mai bune rețete de cheesecake vegan: mai puține calorii, același gust delicios

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Cele mai bune rețete de cheesecake vegan: mai puține calorii, același gust delicios

Caracteristici

Cheesecake-ul este un desert ideal, deoarece îmbină finețea cremei de brânză cu delicioasele fructe, minunata ciocolată și delicata frișcă. Dacă ești vegan, poate nu te poți bucura de toate dulciurile tradiționale, dar asta nu înseamnă că nu ai voie să te „joci” puțin cu rețetele și să încerci variantele vegane ale celor mai faimoase și îndrăgite deserturi din lume. Rețetele de cheesecake vegan nu sunt ideale doar pentru cei care nu consumă alimente de origine animală, ci și pentru persoanele care au intoleranță la lactoză sau pentru cele care vor să dea jos kilogramele în plus!

Convinge-te și tu că poți face un desert dietetic care să aibă același gust precum cel original!

Cele mai bune rețete de cheesecake

Cheesecake cu vanilie, ciocolată, unt de arahide și cocos

Ingrediente:

  • 175 g fulgi de ovăz;
  • 175 g curmale proaspete;
  • 2 banane;
  • 60 ml ulei de cocos topit;
  • 250 g caju;
  • 265 g curmale proaspete;
  • 60 ml îndulcitor natural (sirop de arțar, de pildă);
  • apă;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 30 g pudră de cacao sau de roșcove;
  • 3 linguri de ciocolată raw;
  • 3 linguri de unt de arahide.

Mod de preparare:

  1. Mai întâi, prepară blatul cheesecake-ului vegan: pune fulgii de ovăz și curmalele într-un blender sau într-un robot de bucătărie și procesează-le până obții o compoziție omogenă, lipicioasă. Pune aluatul într-o formă rotundă și presează-l cu fundul unui pahar pentru a-l nivela. Pune blatul la frigider. 

  2. Pentru a face crema pentru cheesecake, pune în blender toate ingredientele, în afară de ultimele trei. Procesează-le până obții o cremă foarte fină, adăugând apă puțin câte puțin, pentru a mai înmuia compoziția. Ia jumătate din cremă și pune-o într-un vas mare. Adaugă pudra de cacao sau de roșcove în restul de aluat, care este încă în blender și încorporeaz-o complet. Întinde stratul de cremă de vanilie peste blat, apoi întinde peste acesta stratul de cremă de cacao. Pune la răcit cheesecake-ul și a doua zi presară deasupra ciocolata rasă și untul de arahide puțin încins, ca să se înmoaie. 

Cheesecake cu scorțișoară

Ingrediente pentru cremă: 

  • 120 ml sos de mere;
  • 150 g caju crude (lăsate la înmuiat peste noapte, în apă);
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 3 linguri de ulei de cocos;
  • puțin extract de ștevia + 2 linguri de apă;
  • puțină sare;
  • 2 lingurițe de suc de lămâie;
  • 1 linguriță de scorțișoară.

Ingrediente pentru blat: 

  • 100 g curmale fără sâmburi;
  • 1/4 linguriță de scorțișoară;
  • 80 g migdale;
  • puțină sare;
  • esență de vanilie;
  • 1 lingură de apă.

Mod de preparare: 

  1. Pune toate ingredientele pentru blat într-un robot de bucătărie și procesează-le până se formează un mix sfărâmicios si lipicios. Dacă este prea uscat, mai adaugă puțină apă și procesează din nou. Presează aluatul pe fundul unei tăvi rotunde.

  2. Scoate caju din vasul cu apă, scurge-l și usucă-l cu un prosop. Pune toate ingredientele pentru cremă, mai puțin 1/2 linguriță de scorțișoară, în robotul de bucătărie și procesează-le până obții o cremă fină. 

  3. Toarnă toată crema peste blat, mai puțin 2 linguri din ea. Amestecă restul de scorțișoară cu crema și întinde acest amestec peste cheesecake, pe post de topping. 

 

Cheesecake cu lavandă și lămâie

Ingrediente:

  • 90 g curmale proaspete;
  • 200 g nuci și migdale înmuiate;
  • 450 g caju înmuiat anterior cel puțin 3-4 ore;
  • 180 ml suc de lămâie;
  • 160 ml sirop de arțar;
  • 180 ml ulei de cocos topit.
  • 3 lingurițe de lavandă uscată;
  • 1 linguriță de sare;
  • 1 linguriță de esență de vanilie.

Mod de preparare: 

  1. Pune curmalele, nucile și migdalele într-un robot de bucătărie și procesează-le până obții acel blat lipicios și sfărâmicios. Presează-l pe fundul unei tăvi și pune-l la frigider cât prepari crema. 

  2. Pune toate ingredientele rămase în robotul de bucătărie și procesează-le până obții o cremă delicioasă. Toarnă crema peste aluatul răcit și întărit la frigider și pune-o la congelator, dacă te grăbești, sau la frigider, cel puțin 3-4 ore înainte de a servi. Decorează cheesecake-ul cu puțină lavandă uscată.

Rețetele de cheesecake vegan ne demonstrează că deserturile delicioase pot fi și sănătoase, și dietetice. Te-am făcut curioasă să încerci și tu o astfel de rețetă?

Dacă rămâi adepta variantei clasice, încearcă aceste două rețețe: mini cheesecake cu Oreo și un cheesecake clasic cu afine!

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.