Explozie de aroma: chec cu glazura de ciocolata

Cuprins
Cine zice ca acest chec cu glazura de ciocolata nu il ispiteste, minte cu siguranta! Nu ai cum sa ramai impasibil la asa un festin culinar delicios. Incearca reteta de mai jos si ai sa vezi ca nu o sa ii poti rezista!
Chec cu glazura
![]() |
Ingrediente:
200g faina
250d de unt
2 lingurite de praf de copt
4 oua
2 pliculete zahar vanilat
100g de zahar
Un varf de cutit de sare
1 lingura de cacao
50ml de lapte
100g de amidon
100g de ciocolata
Pentru glazura
150g de ciocolata
1 lingura de ulei
Mod de preparare:
Freaca spuma untul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adauga pe rand, ouale si laptele.
Separat, amesteca faina, praful de copt, cacaoa, amidonul si ciocolata rasa. Amesteca cele doua compozitii.
Toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina si pune la cuptorul dinainte incins.
Dupa 20 de minute, scoate tava, cresteaza blatul pe mijloc, pentru a nu se crapa si da-o iar la copt. Cand e gata, scoate checul si glazureaza-l.
Glazura o prepari astfel: topesti la bain-marie ciocolata rasa si amesteci energic cu uleiul. Orneaza prajitura si iata ca minunatul chec cu glazura este gata!
Alte retete care te-ar putea interesa: Dulciuri de peste Ocean: briose cu afine Ce bunatate: un tort martipan cu umplutura de frisca si capsuni |


