Explozie de aroma: chec cu glazura de ciocolata

Explozie de aroma: chec cu glazura de ciocolata
Diana Sorescu
Vineri, 07.05.2010

Cuprins

Cine zice ca acest chec cu glazura de ciocolata nu il ispiteste, minte cu siguranta! Nu ai cum sa ramai impasibil la asa un festin culinar delicios. Incearca reteta de mai jos si ai sa vezi ca nu o sa ii poti rezista!

Chec cu glazura

Chec cu glazura

Ingrediente:

200g faina
250d de unt
2 lingurite de praf de copt
4 oua
2 pliculete zahar vanilat
100g de zahar
Un varf de cutit de sare
1 lingura de cacao
50ml de lapte
100g de amidon
100g de ciocolata
Pentru glazura
150g de ciocolata
1 lingura de ulei

Mod de preparare:

Freaca spuma untul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adauga pe rand, ouale si laptele.
Separat, amesteca faina, praful de copt, cacaoa, amidonul si ciocolata rasa. Amesteca cele doua compozitii.

Toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina si pune la cuptorul dinainte incins.

Chec cu glazura

Dupa 20 de minute, scoate tava, cresteaza blatul pe mijloc, pentru a nu se crapa si da-o iar la copt. Cand e gata, scoate checul si glazureaza-l.

Glazura o prepari astfel: topesti la bain-marie ciocolata rasa si amesteci energic cu uleiul. Orneaza prajitura si iata ca minunatul chec cu glazura este gata!

Alte retete care te-ar putea interesa:

Dulciuri de peste Ocean: briose cu afine

Ce bunatate: un tort martipan cu umplutura de frisca si capsuni  

Prajitura delicioasa cu crema de caramel  

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 07.05.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Vineri, 07.05.2010
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Vineri, 07.05.2010
Articolul urmator »
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (24)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe