Cheesecake cu capsuni sau zmeura, fara coacere

Cheesecake cu capsuni sau zmeura, fara coacere
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 24.06.2015

Cuprins

Ai pofta de un desert delicios, cu o textura cremoasa, dar care sa contina si fructe? Avem noi o propunere: un cheesecake cu capsuni sau zmeura, care nu necesita coacere. Nu-i asa ca este o idee buna, mai ales ca in zilele caniculare de vara nici macar nu vrei sa te gandesti sa petreci cateva ore bune in bucatarie, pe langa un cuptor incins?

Afla si tu, in cele ce urmeaza, cum se prepara un cheesecake cu zmeura sau cu capsuni, fara coacere!

Cea mai buna reteta de cheesecake pentru vara

Ingredientele de care ai nevoie pentru o astfel de prajitura sunt urmatoarele:

1. Pentru aluat:

- 85 gr de biscuiti digestivi;

- 85 gr de biscuiti cu ghimbir si nuci;

- 50 gr de unt topit in prealabil.

2. Pentru umplutura:

- 500 gr de ciocolata alba;

- 500 gr de crema de branza;

- 175 gr de frisca;

- 225 gr de capsuni sau zmeura;

- 50 gr de zahar;

- esenta de vanilie.

Modalitatea de preparare a acestui desert delicios este urmatoarea:

Mai intai, sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Pentru a obtine blatul prajiturii, framanta mixul obtinut si apoi preseaza-l pe fundul unei tavi rotunde.

Pentru umplutura, trebuie sa topesti mai intai ciocolata alba la bain-marie. Apoi, amestec-o pe aceasta cu crema de branza si adauga esenta de vanilie, zaharul si frisca. La final, adauga fructele (capsuni sau zmeura), avand grija sa nu le zdrobesti atunci cand amesteci. Omogenizeaza compozitia si toarn-o peste blatul din biscuti pregatit anterior. 

Lasa cheesecake-ul la frigider timp de cel putin 8 ore inainte de a-l servi.

Pofta buna!

Prepara si tu acest cheesecake cu capsuni sau zmeura si nu vei iti mai dori sa inceri un alt desert, iti garantam!

Iata cum se prepara si un cheesecake cu fructe de padure!

Sursa foto: foodnetwork.co.uk

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 24.06.2015
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 24.06.2015
Articolul urmator »
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Raluca Margean | Vineri, 29.03.2024
Incepe quiz
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.03.2024
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Raluca Margean | Miercuri, 15.11.2023

Ne găsești pe