Cum prepari cele mai bune clătite americane

Cum prepari cele mai bune clătite americane
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 27.06.2018

Cuprins

Caracteristici

Diferența dintre clătitele franțuzești și cele americane este destul de mare, dar noi nu trebuie să „discriminăm”, ci să ne bucurăm de ambele în aceeași măsură! În vreme ce primele sunt subțiri și fine, cele americane sunt foarte consistente și pufoase, fiind perfecte când sunt servite cu un sirop bun sau cu o porție de fructe. Ele reprezintă un mic dejun clasic la americani și suntem siguri că nu va dura mult până când vor deveni un desert preparat frecvent și la tine acasă, mai ales că nu se fac deloc greu.

Află, așadar, cum se fac cele mai bune clătite americane!

Clătite americane pufoase și fragede

Clătitele au fost si vor rămâne printre deserturile cele mai îndrăgite din lume – de aceea și există atâtea sortimente minunate, care îți lasă gura apă! Chiar dacă de obicei faci clătite subțiri, te încurajăm să le încerci și pe cele americane, pentru că nu sunt atât de populare fără motiv. Din această rețetă îți ies patru porții de clătite, așa că mărește cantitățile dacă faci acest desert pentru mai multe persoane.

Ingrediente:

  • 180 ml lapte;
  • 2 linguri de oțet alb;
  • 120 g făină albă;
  • 2 linguri de zahăr alb;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de unt topit;
  • spray pentru gătit;
  • 60 g unt de arahide;
  • 60 ml sirop de arțar.

Mod de preparare:

  1. Amestecă laptele cu oțetul și lasă-le deoparte 5 minute, înainte de a face aluatul.

  2. Amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un vas încăpător, apoi bate ouăle și adaugă-le peste amestecul de lapte, apoi pune și untul topit în acesta. Îmbină ingredientele umede cu cele uscate, până obții un aluat fără cocoloașe.

  3. Încinge o tigaie mare pe foc mediu, dă-o cu spray de gătit și toarnă patru polonice de aluat în aceasta, pentru a face patru clătite americane. Lasă-le să se facă până apar balonașe pe suprafața lor, apoi întoarce-le cu o spatulă și mai lasă-le până se rumenesc și pe partea cealaltă.

  4. Pune siropul de arțar și untul de arahide într-un castronel termorezistent și pune-le la microunde timp de 30 de secunde, amestecând la jumătatea timpului. Dacă ingredientele nu sunt topite și îmbinate complet, mai lasă-le încă 30 de secunde. Servește clătitele americane cu acest sos delicios de unt de arahide și cu o porție de fructe proaspete de pădure sau cu înghețată.

Clătitele americane sunt delicioase și foarte ușor de făcut. Cu siguranță vor fi adorate și de ceilalți membri ai familiei, așa că răsfață-i cu un mic dejun special cu prima ocazie!

Iată și cum să faci clătite dietetice cu fructe!

Vezi galeria foto » Clătite americane cu sos de arțar Clătite americane cu piersici
Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 27.06.2018
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 27.06.2018
Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe