Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cum sa faci o prajitura de martisor delicioasa

Alexa Galgau
Martisorul este asociat cu venirea primaverii si, indata ce se incalzeste vremea, incepem sa ne gandim la dulciuri usoare si racoaroase, eventual cu cat mai multe fructe. Iti prezentam in continuare o prajitura de martisor savuroasa, cu care sa iti rasfeti familia de 1 martie!

Cum culorile traditionale ale martisorului sunt rosu si alb, ne-am gandit sa alegem o prajitura bazata exact pe aceasta cromatica, plus un mic adaos de afine, pentru o nota de originalitate si un plus de savoare. Iar daca te gandesti la numarul de calorii, nu iti face prea multe griji: deserturile cu frisca si fructe sunt intotdeauna mai putin problematice decat cele cu ciocolata sau caramel, de exemplu.

Timp preparare: 15 minute

Timp coacere: 30 minute

Racire: 30 minute

Sursa foto: www.myrecipes.com

Cum sa prepari prajitura de martisor

Ingrediente:

- 220 gr unt la temperatura camerei
- 300 gr zahar
- 2 oua mari
- 250 ml lapte batut
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 sticluta de colorant alimentar rosu lichid
- 1 lingurita de otet
- 400 gr faina
- 1 lingura de pudra de cacao
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de praf de copt
- 700 ml frisca lichida rece
- 100 gr zahar pudra
- 1/2 kg capsune taiate in jumatati
- 250 gr afine

Iata cum sa prepari prajitura de martisor:

1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Amesteca untul cu zaharul intr-un vas mare, apoi adauga ouale batute la compozitie. Amesteca bine si introdu in mix laptele batut, extractul de vanilie, colorantul alimentar si otetul.

2. Amesteca faina cernuta anterior, praful de cacao, sarea si praful de copt. Adauga mixul la cel din unt si amesteca foarte bine, pana cand obtii o crema omogena. Pune blatul in doua forme de tort de 20 cm, unse anterior.

3. Pune la copt blaturile timp de 30 de minute. Ca sa fii sigura, poti sa faci testul cu scobitoarea: infige in blat o scobitoare si, daca iese curata, inseamna ca acesta este gata. Pune la racit blaturile. Va trebui sa le tai pe jumatate, iar ca sa iti fie mai usor, trebuie sa le lasi la congelator cateva ore, apoi sa le tai cu un cutit foarte ascutit.

4. Bate frisca lichida si adauga apoi zaharul pudra, mixand pana obtii o crema fina. Intinde o patrime din frisca pe suprafata primului blat si adauga o patrime din capsuni si afine. Continua astfel pana obtii o prajitura cu 3 straturi si un topping consistent din frisca si fructe.

Aceasta reteta de prajitura de martisor, care ne aduce aminte de Red Velvet Cake , cu siguranta ii va impresiona pe cei dragi si va da o nota de sarbatoare mesei in familie. Daca iti plac deserturile ca acesta, incearca si tortul de capsune cu glazura de frisca , cu care vei face senzatie indiferent de ocazie!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.8 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!