Rețete delicioase
Înapoi la

Învață să prepari cornulețe fragede cu unt

Învață să prepari cornulețe fragede cu unt

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Învață să prepari cornulețe fragede cu unt

Caracteristici

Ți-ai putea imagina viața fără unt? Acesta este, fără îndoială, unul dintre alimentele fără de care gastronomia nu ar mai fi la fel, iar patiseria nu ar putea exista. Cele mai bune și mai fragede dulciuri sunt cele care conțin unt și au acea aromă minunată care merge perfect cu cafea sau ceai. Ce poate fi mai bun decât o porție de cornulețe fragede cu unt la prima oră, alături de o cafea proaspătă?

Dacă ți-am făcut poftă, încearcă această rețetă simplă și fă-ți provizii de cornulețe pentru zilele când ai poftă de ceva bun și fraged!

Cornulețe fragede cu unt

Cornulețele fragede cu unt, umplute cu rahat sau cu nucă, sunt unul dintre acele deserturi care ne trimit cu gândul la copilărie și de la care nu ne putem abține oricât de mult am încerca. Conținutul de unt le face fine și le dă o aromă aparte, așa că am ales pentru tine o rețetă cu mai puțin zahăr în aluat, astfel încât să te poți bucura de gustul delicios al untului.

Ingrediente:

  • 600 g făină;
  • un pachet de unt;
  • 25 g drojdie;
  • 75 ml lapte;
  • 2 linguri de zahăr pudră + suplimentar pentru pudrat;
  • un vârf de cuțit de sare;
  • un ou;
  • dulceață/rahat/nucă măcinată amestecată cu gem (pentru umplutură).

Mod de preparare:

  1. Amestecă drojdia cu laptele călduț și cu o lingură de zahăr tos, amestecă și las-o așa 5 minute. Cerne făina într-un vas și fă o adâncitură în mijlocul acesteia.

  2. Toarnă laptele cu drojdie în adâncitura respectivă, lasă compoziția să se „odihnească” 10 minute, apoi adaugă unul topit la temperatura camerei, oul, cele două linguri de zahăr pudră și praful de sare. Frământă bine aluatul, apoi lasă-l la dospit circa 40 de minute sau o oră, până îsi dublează volumul.

  3. După ce se scurge timpul, ia aluatul și întinde-l pe o suprafață dată cu făină, astfel încât să aibă circa 2 milimetri grosime.

  4. Taie foaia respectivă în tringhiuri și pune în fiecare câte o linguriță din umplutura aleasă de tine, la baza triunghiului, pentru ca mai apoi să poți împături cornulețele fragede. Cât le umpli, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

  5. Pune cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la cuptor circa 15-20 de minute sau până devin aurii. Scoate-le din cuptor, lasă-le la răcit și, după ce ajung la temperatura camerei, presară peste ele zahăr pudră, după gust.

Cornulețele fragede cu unt sunt un deliciu de la care nu te vei putea abține. Dacă nu îți plac umpluturile, poți să le faci simple, dar trebuie să adaugi puțin mai mult zahăr în aluat.

Află și cum să faci cele mai bune cornulețe de post cu borș și cornulețe cu gem și nucă, un desert clasic pe care toată lumea îl adoră!

Articolul urmator
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Cat de mult te subestimezi?
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.