Rețete delicioase
Înapoi la

Învață să prepari fursecuri Linzer, fragede și dulci

Învață să prepari fursecuri Linzer, fragede și dulci

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Învață să prepari fursecuri Linzer, fragede și dulci

Caracteristici

Există momente în care ai poftă de ceva dulce și ușor, însă nu ai timp sau energie pentru a prepara prăjituri sau torturi, iar pentru astfel de momente fursecurile sunt cea mai bună soluție. Printre preferatele noastre se numără cele cu gem, din aluat fraged, cu unt, care merg excelent la cafea sau la ceai și pe care le putem lua cu ușurință și în geantă, pentru momentele când avem poftă de o gustare delicioasă.

Astăzi te învățăm să prepari fursecuri Linzer delicioase și atât de fragede, încât ți se topesc în gură!

Rețetă de fursecuri Linzer

Ingrediente:

  • 200 g unt la temperatura camerei;
  • 90 g zahăr pudră;
  • 1 ou;
  • 250 g făină;
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat;
  • puțină sare;
  • gem de caise.

fursecuri linzer

Mod de preparare:

  1. Bate untul cu zahărul pudră și cu cel vanilat până obții o cremă pufoasă și fină, apoi adaugă oul și continuă să mixezi până se omogenizează.

  2. Amestecă făina cu puțină sare, apoi cerne-o peste crema de unt și amestecă bine cu o spatulă până obții un aluat omogen.

  3. Pune aluatul într-o folie alimentară și lasă-l la frigider circa o oră sau mai mult, ca să iasă fursecurile cât mai fragede.

  4. Dă o suprafață de lucru cu făină și întinde aluatul rece într-un strat de maximum 5 mm - poți să dai și făcălețul cu făină, pentru ca aluatul să nu se lipească de el.

  5. Pentru a decupa fursecurile Linzer, ai nevoie de o formă specială cu ejector. Poți să le faci rotunde sau în formă de floare, dar este important să ai o formă care decupează un cerc în centrul fursecului.

  6. Decupează cantități egale de flori simple și de flori cu cerc decupat în centru, apoi pune fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 8-10 minute, până devin aurii.

  7. Lasă fursecurile la răcit, apoi pune florile întregi pe o tavă și pune în centrul fiecăreia câte o bulină de gem (nu prea mult). Peste gem pune florile decupate, astfel încât acesta să iasă puțin prin cercul din centrul acestora. Fursecurile se lasă câteva ore să se frăgezească înainte de a fi servite.

Fursecurile Linzer se fac atât de ușor, încât nu este nevoie să fii expertă în dulciuri pentru a obține niște bunătăți minunate!

Învață cum să faci fursecuri cu fulgi de ovăz și fursecuri cu nuci!

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Cat de mult te subestimezi?
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.