Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Prajituri simple si rapide fara coacere, pentru masa de Pasti

Vineri, 10.04.2015

Nu doar aperitivele si felurile 1 si 2 ocupa un loc special pe masa de Paste, ci si deserturile. Pe langa retetele clasice de cozonac si pasca, de nelipsit de sarbatorile pascale, impresioneaza-i pe cei dragi cu cateva preparate de senzatie. Nu te complica si cu acestea, ci opteaza pentru cateva prajituri simple si rapide fara coacere.

Doua retete delicioase de prajituri simple si rapide fara coacere

Mini cheesecake fara coacere

Impresioneaza-i pe cei dragi cu o reteta de cheesecake reinterpretata. Foloseste formele de briose pentru a prepara aceste prajituri simple si rapide fara coacere si efectul va fi senzational.

Ingrediente:  ¾ cana de biscuiti din cereale faramitati, 3 linguri de unt topit, 230 g de crema de branza, 400 ml de lapte, 80 ml de suc de lime, o lingurita de coaja de lime, 230 g de frisca.

prajitura de Paste

Preparare

Amesteca intr-un bol biscuitii din cereale cu untul topit, apoi pune hartie pentru copt in 12 forme de briose si adauga o cantitate mica din mixul obtinut in fiecare recipient. Nu pune mai mult de una sau doua lingurite, apoi preseaza bine compozitia. Amesteca cu ajutorul unui mixer crema de branza pana obtii o consistenta pufoasa, dupa care adauga laptele treptat si sucul de lime. Incorporeaza coaja de lime si frisca. Distribuie crema in fiecare forma, apoi introdu recipientele la frigider dupa ce le-ai acoperit cu folie alimentara. Serveste cu frisca si o felie de lime deasupra.

Prajitura cu budinca de vanilie si ciocolata

Cine ar putea sa refuze o prajitura cu budinca de vanilie si ciocolata, mai ales cand are un blat subtire si sanatos? Pregateste aceasta reteta cu ocazia sarbatorilor pascale si nu vei regreta alegerea culinara.

prajitura_de_paste

Ingrediente: doua pachete de biscuiti din cereale, doua plicuri de budinca de vanilie, 3 cani de lapte, 230 g de frisca, un plic de glazura de ciocolata sau doua tablete de ciocolata simpla.

Preparare

Marunteste biscuitii de cereale si imparte cantitatea in trei. Dupa ce ai asezat primul strat pe un platou sau intr-o tava, intinde jumatate din crema formata din budinca, lapte si frisca. Acopera compozitia cu biscuitii ramasi, apoi intinde si restul de crema si presara biscuitii deasupra. Intinde glazura de ciocolata peste desert si introdu recipientul in frigider.

Incearca si tu aceste retete de prajituri simple si rapide fara coacere cu ocazia Pastelui. Vei obtine doua preparate delicioase si cu aspect interesant, ideale pentru momentele festive.


Sursele foto: delish.com, thekitchenismyplayground.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (92)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!