Prepara rapid o glazura de post
Cuprins
- Ingrediente
- Cum se prepara o glazura de post
- Glazura de post cu ciocolata neagra
- Glazura de post alba
Articol revizuit de
Sorin Vlad
- Specialitate
- Blogger culinar
- Despre
- Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...
Glazura de post este ideala pentru ornarea prajiturilor pe care le prepari in aceasta perioada. Desi am intrat in Postul Pastelui, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la micile placeri ale vietii, cum sunt dulciurile. Ti-am pregatit o reteta de post delicioasa, cu o consistenta cremoasa, care se prepara foarte repede. Nu vei avea nevoie de ingrediente sofisticate, deoarece acestea se afla in orice bucatarie. Rezultatul? Vei obtine o glazura de ciocolata tocmai buna pentru decorarea prajiturii de post preferate.
Timp de pregatire: 2 minute
Timp de gatire: 10 minute
Timp total: 12 minute
Ingrediente
- 6 linguri de zahar pudra- 3 linguri de cacao
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa
- mirodenii sau esenta
Cum se prepara o glazura de post1. Amesteca bine intr-un castron zaharul cu cacaua, pana se omogenizeaza ingredientele. 2. Adauga mixul de cacao intr-o oala cu cele 6 linguri de apa si fierbe-l la foc mic. Este gata abia atunci cand seamana la consistenta cu o smantana. 3. Pune in vas uleiul si mirodeniile (sau alege o esenta preferata). Ai grija sa amesteci tot timpul in compozitie, ca sa nu se formeze cocoloase. 4. La sfarsit indeparteaza vasul de pe aragaz si lasa crema deoparte timp de cateva minute, ca sa se raceasca. |