Prepara rapid o glazura de post

Prepara rapid o glazura de post
Luiza Valsan
Marţi, 26.03.2013

Cuprins

Sorin Vlad

Articol revizuit de
Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...

Glazura de post este ideala pentru ornarea prajiturilor pe care le prepari in aceasta perioada. Desi am intrat in Postul Pastelui, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la micile placeri ale vietii, cum sunt dulciurile. Ti-am pregatit o reteta de post delicioasa, cu o consistenta cremoasa, care se prepara foarte repede. Nu vei avea nevoie de ingrediente sofisticate, deoarece acestea se afla in orice bucatarie. Rezultatul? Vei obtine o glazura de ciocolata tocmai buna pentru decorarea prajiturii de post preferate.

Timp de pregatire: 2 minute
Timp de gatire: 10 minute
Timp total: 12 minute
 

Ingrediente

- 6 linguri de zahar pudra
- 3 linguri de cacao
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa
- mirodenii sau esenta

Cum se prepara o glazura de post


1. Amesteca bine intr-un castron zaharul cu cacaua, pana se omogenizeaza ingredientele.

2. Adauga mixul de cacao intr-o oala cu cele 6 linguri de apa si fierbe-l la foc mic. Este gata abia atunci cand seamana la consistenta cu o smantana.

3. Pune in vas uleiul si mirodeniile (sau alege o esenta preferata). Ai grija sa amesteci tot timpul in compozitie, ca sa nu se formeze cocoloase.

4. La sfarsit indeparteaza vasul de pe aragaz si lasa crema deoparte timp de cateva minute, ca sa se raceasca.

5. Intinde glazura de post pe prajitura preferata atunci cand nu mai este calda. Altfel vei risca sa se topeasca glazura.

 glazura de ciocolata de post
 

Glazura de post cu ciocolata neagra

Iata de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara o glazura de post cu ciocolata neagra: 2 tablete de ciocolata neagra, 2-3 linguri lapte vegetal (cocos, soia...) sau apa; arahide.
 
Modul de preparare este cat se poate de simplu: topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau in baie de aburi. Se recomanda astfel pentru ca glazura dupa racire sa nu se intareasca se pot adauga cateva linguri de lapte vegetal sau apa.
 
Glazura obtinuta o putem utiliza pentru a orna diferite prajituri, precum Negresa de exemplu, iar deasupra putem presara si arahide.
 
Citeste si: Sa invatam sa facem o glazura de ciocolata delicioasa!

Glazura de post alba

Daca tot am vorbit despre glazura cu ciocolata neagra, merita sa discutam si despre modul de preparare al glazurii albe de post. Iata ingredientele necesare pentru aceasta: 100 gr zahar pudra, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri apa.
 
Modul de preparare este si aici unul simplu. Intai vom amesteca zaharul cu zeama de lamaie si apa pana cand vom avea o compozitie cremoasa.
Glazura o vom utiliza intr-un strat mai gros, altfel, pusa doar intr-un strat subtire, va fi mai degraba transparenta. Puteti utiliza aceasta glazura la numeroase prajituri precum turta dulce, cozonacul etc.
 
Aceasta reteta pentru glazura de post se prepara foarte rapid si contine ingrediente care se afla la indemana oricarei bucatarese. Vei obtine o glazura tocmai buna pentru ornarea prajiturilor, a torturilor sau a checurilor pe care le prepari in aceasta perioada. Cu siguranta familia sau musafirii invitati la masa te vor felicita si iti vor cere reteta!
 
Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (48)

Ne găsești pe