Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de Craciun: Un tort simplu de preparat

Reteta de Craciun: Un tort simplu de preparat

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Pentru ca vin sarbatorile, iti prezentam cea mai simpla reteta de tort pentru Craciun cu banane si caramel, pe care o poti prepara intr-un timp record, in cazul in care ti-a luat prea mult sa pregatesti mancarurile traditionale. Iata reteta care te va ajuta sa obtii un tort delicios, pe placul familiei tale. 

Ingredientele de care ai nevoie:

Pentru caramel:

  • 150 gr zahar brun
  • 75 gr unt

Pentru tort:

  • 250 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 225 gr zahar pudra
  • 125 gr unt topit
  • 2 oua
  • 80 ml lapte
  • 2 banane (sau mai multe)

Intr-o tigaie, topeste untul si zaharul brun si amesteca pana cand capata o consistenta fina. Intinde caramelul obtinut pe o tava rotunda sau pe o tigaie mai mare.  Apoi, taie felii de banane si aranjeaza-le in cerc peste caramel.

Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt si zaharul pudra. Separat bate ouale cu laptele, dupa care toarna-le peste ingredientele din bol. Amesteca bine, pana se incheaga aluatul dupa care pune-l peste banane.  

Incalzeste cuptorul la 180 grade, dupa care lasa tortul sa se coaca intre 30-40 minute. Ca sa te asiguri ca tortul este gata, dupa 30 de minute inteapa-l cu ajutorul unei scobitori. Daca iese curata, inseamna ca tortul tau s-a facut!

Lasa-l sa se raceasca dupa care intoarce-l si pune-l pe un platou. Il poti servi simplu, cu frisca sau cupe de inghetata.

Acest desert usor de preparat si gustos va fi vedeta mesei de Craciun!

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (42)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Angela Mastei (anonim)
    11 februarie 2013 00:12

    DForesc sa prepar acest tort dar,nu stiu ce sa fac cu cele 125 gr.de unt la prepararea aluatului