Tarte cu cremă de mascarpone și Nutella, un desert decadent și fin

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Tarte cu cremă de mascarpone și Nutella, un desert decadent și fin
Redactor Alexa Galgau
Joi, 17.11.2016

Cuprins

Caracteristici

Pasiunea noastra pentru Nutella nu are sfârșit, așa că găsim mereu noi și noi modalități de a o include în rețetele noastre - ne poate învinui cineva? De la cheesecake cu Nutella, până la pizza de ciocolată cu Nutella, bunătățile care conțin această minunată cremă dau dependență și ne fac efectiv imposibilă misiunea de a ne lăsa de dulciuri, iar rețeta pe care urmează să ți-o prezentăm este atât de simplă, încât probabil că o vei face chiar azi!

Iată cum să faci cele mai bune și simple tarte cu Nutella, gata în mai puțin de 30 de minute!

Tarte cu Nutella

Tartele sunt un desert clasic, dar adesea este nevoie de mai mult timp decât avem pentru a le face, iar aluatul respectiv poate să iasă dur dacă nu știi exact cum să îl prepari. Totuși există și alternative mai rapide, ingenioase, precum cea din această rețetă, gata în doar 15-20 de minute. Când ai o poftă nestăvilită de dulce sau când se roagă cei mici de tine să le faci ceva bun, aceasta este cea mai bună variantă de desert!

Ingrediente (10 tarte):

  • 20 de biscuiți digestivi cu cacao (sau cu altă aromă, în funcție de gusturile tale);
  • 10 linguri de unt nesărat, topit;
  • 500 g cremă mascarpone;
  • 10 linguri de cremă Nutella;
  • 500 ml frișcă;
  • alune de pădure zdrobite.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Ia biscuiții digestivi și zdrobește-i într-un vas (sau pune-i într-o pungă sigilabilă și zdrobește-i cu o conservă, de exemplu), apoi adaugă untul topit peste ei și folosește un mixer pentru a obține o compoziție omogenă, cu textură nisipoasă. Este exact același tip de blat ca la cheesecake.

  2. Ia 10 forme de tarte și presează blatul din biscuiți în acestea, pentru a forma o crustă uniformă. Pune tartele la cuptor 10 minute, ca să se rumenească, apoi lasă-le la răcit complet înainte de a le umple cu crema de Nutella.

  3. Ca să prepari crema de Nutella, amestecă într-un vas crema de mascarpone și pe cea de ciocolată, până se omogenizează, apoi adaugă frișca pentru a face o cremă fină și pufoasă.

  4. Pune crema într-un poș cu dui mediu și adaug-o în fiecare tartă în mod egal, apoi presară deasupra alunele zdrobite (desigur, le poți lăsa și întregi dacă preferi o textură mai crocantă!). Sau, dacă vrei, poți să adaugi alunele direct în cremă, atunci când o prepari.

Marele avantaj al acestor tarte cu Nutella este că se fac foarte repede și numai din ingrediente simple, pe care le poți cumpăra de-a gata din magazin. Dacă vrei să te aventurezi și să faci totul în casă, iată cum să prepari Nutella acasă, dar și cremă de mascarpone, mai ales pentru că se prepară surprinzător de simplu!

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 17.11.2016
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Joi, 17.11.2016
Articolul urmator »
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (795 vizite)