Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Tortul curcubeu topit: o reteta colorata pentru petreceri

Alexa Galgau

Tortul este de multe ori piesa de rezistenta a unei aniversari, asa ca nu poti face compromisuri la acest capitol. Daca mai este si ziua unuia dintre copii, este clar ca trebuie sa faci tot posibilul sa iti iasa un tort cu care sa se laude la toti colegii si prietenii, iar tu sa primesti titlul de cea mai buna mama din univers. Astazi iti oferim tocmai o astfel de reteta-minune: tortul curcubeu topit!

Tort curcubeu topit

Imaginea vorbeste de la sine si este suficient sa vezi o data acest tort pentru a te indragosti de el. Din fericire, nu este deloc greu de facut, ci doar putin migalos. Ca sa il prepari, iti trebuie circa 5 ore la dispozitie. Din aceasta reteta iese un tort inalt cu 4 straturi (facut in doua tavi pentru chec).

Ingrediente

Pentru blat:

- 660 g faina pentru prajituri;

- 2 linguri de praf de copt;

- 1 lingurita de sare;

- 500 g de unt nesarat, la temperatura camerei;

- 900 g zahar granulat;

- 10 oua mari;

- 600 ml lapte batut.

Pentru glazura:

- 1 l smantana lichida pentru frisca (foarte grasa);

- 120 g zahar pudra;

- 1 lingura de esenta de vanilie.

Pentru decor:

- 150 g ciocolata alba foarte fina (data prin razatoare);

- 80 ml frisca lichida;

- 2 linguri de sirop de porumb;

- colorant pentru dulciuri: rosu, oranj, galben, verde, albastru, roz si mov. 

Mod de preparare

Blatul de tort:

1. Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Tapeteaza cu hartie de copt doua tavi mari pentru chec (40x10 cm).

2. Intr-un vas mare, amesteca faina, praful de copt si sarea, pana se imbina. Taie untul in cubulete de 2 cm si pune-le intr-un vas mare, apoi amesteca-le cu mixerul timp de 3 minute pe viteza medie-mare. Untul trebuie sa devina mai deschis la culoare si mai pufos. Opreste mixerul si foloseste o lingura pentru a da untul jos de pe peretii vasului, apoi mai amesteca timp de 60 de secunde.

3. Adauga zaharul, cate 50 de grame o data, batand cate un minut de fiecare data. Din cand in cand, mai curata pereti vasului cu lingura. Dupa ce ai terminat cu zaharul, adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare.

4. Redu viteza mixerului, adauga vanilia si apoi adauga alternativ iaurtul si compozitia uscata, amestecand pana obtii o crema omogena. Toarna aluatul in tavile pentru chec si pune-le la cuptor 45-50 de minute, pana trec testul cu scobitoarea (atunci cand bagi scobitoarea in blat, trebuie sa iasa curata). Scoate-le din cuptor si lasa-le la racit. Dupa ce se racesc complet, trebuie sa le tai stratul superior (partea umflata), apoi sa le tai pe lungime in dpua. Vei obtine 4 bucati de blat pe care le vei folosi pentru a asambla tortul inalt. 

Crema (glazura)*: 

1. Crema trebuie facuta exact inainte de a o folosi la tort, deci dupa ce blaturile s-au racit si le-ai taiat. Intr-un vas mare, amesteca toate ingredientele, apoi, folosind un mixer, amesteca-le pe viteza mica la inceput, pana cand tot zaharul s-a incorporat in smantana lichida. Apoi, da mixerul pe viteza maxima si amesteca pana obtii o crema foarte groasa. Dureaza cel putin 5 minute sa obtii aceasta consistenta, asa ca trebuie sa ai rabdare. 

2. Odata ce e gata crema, ia o lingura si creeaza straturi de glazura intre blaturi, apoi, dupa ce asamblezi tortul, acopera-l complet cu crema, avand grija sa fie uniform distribuita. Suprafata trebuie sa fie cat mai neteda. Pune tortul la frigider cateva ore.

*Optional, daca vrei sa iti iasa un tort ca de revista, foloseste frosting cumparat din comert, pentru ca va arata mult mai profesionist. Poti sa il acoperi si cu fondant alb

Decorul:

1. Vei pregati un ganas alb din ciocolata alba, frisca lichida si siropul de porumb. Amesteca ingredientele intr-un vas termorezistent si pune-le la microunde pe intensitate maxima timp de 30 de secunde. Amesteca totul, apoi mai pune crema la microunde 20 de secunde. Dupa aceea, las-o in microunde timp de 1 minut, sa "zaca". Daca nu se topeste complet ciocolata, trebuie sa o mai incalzesti in reprize de cate 10 secunde, amestecand bine de fiecare data. 

2. Imparte ganasul in 7 castronele si coloreaza fiecare portie cu cate o culoare. 

3. Folosind o lingurita, toarna o culoare peste tort, lasand crema sa curga pe laturile acestuia. Continua astfel cu fiecare culoare si, daca vrei, foloseste lingurita pentru a uni culorile. Daca ganasul devine prea gros, mai incalzeste-l la microunde timp de 10 secunde. 

Pune tortul curcubeu topit la rece dupa ce le-ai decorat si serveste dupa cel putin o ora. Pofta buna!

Sursa: tablespoon.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!