Fă și tu chec sărat, cel mai gustos aperitiv

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fă și tu chec sărat, cel mai gustos aperitiv
Sorina Corneanu
Vineri, 16.06.2017

Caracteristici

Gastronomia, se spune, este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea, iar francezii sunt recunoscuți pentru delicatesele pe care le prepară și pentru priceperea în a decora o farfurie, indiferent de ce se află în ea.

Când iei parte la o masă organizată în stil franțuzesc, te astepți, involuntar, să fii întâmpinat cu cele mai deosebite și gustoase preparate și neapărat furi rețeta pentru petrecerile pe care știi că le vei organiza și care vrei să fie ținute minte de toată lumea.

chec sarat

Acum, inspirația pariziană e la îndemâna ta, cu o rețetă simplă, delicioasă și faimoasă în Franța: checul sărat - un aperitiv deosebit, recomandat în special la petreceri de tip bufet. Vei cuceri, fără îndoială, pe toată lumea!

Ingrediente:

Înainte de toate, asigură-te că ești înarmată cu voie bună. Astfel, vei obține primul și cel mai important ingredient al unui preparat de succes. Apoi, în lista ingredientelor, mai adaugă:

  • 180 de grame de făină 
  • 1 lingură de praf de copt
  • 3 ouă 
  • o jumătate de cană de ulei de măsline
  • o jumătate de cană de lapte
  • 100 de grame de brânză gruyere
  • sare 
  • piper
  • ingredientul-surpriză

Ingredientul-surpriză este ceea ce va face aperitivul tău unic și pe care îl adaugi în aluat, în cantități mici. Un amestec de feta cu ierburi aromatice, merișoare, nuci, ciuperci sau amestec de somon cu brânză sau usturoi proaspăt sunt doar câteva idei care să te inspire în alegerea ingredientului-surpriză.  

Nu uita că, în bucătărie, imaginația are o mare contribuție. Nu trebuie să fie totul ca la carte, amprenta personală este de apreciat și, până la urmă, asta face din gastronomie o artă: abilitatea bucătarului de a oferi personalitate preparatului.

Vezi în clipul de mai jos cum prepari un delicios chec sărat!

Preparare:

Adaugă făina și praful de copt într-un castron. Alături, într-un alt castron, amestecă ouăle și adaugă treptat uleiul de măsline, sare și piper – după gust. Apoi, amestecă această compoziție cu făina, praful de copt și laptele. Amestecă bine; aluatul trebuie să fie moale și lucios.

Este momentul să incluzi ingredientul-surpriză și să încălzești cuptorul la 350 de grade Celsius. Într-o tavă tapetată cu făină și unt, adaugă întreaga compoziție și lasă totul, timp de aproximativ 50 de minute, la cuptor.

Gata, tocmai ai realizat un chec sărat, cel mai gustos aperitiv parizian! E momentul să îți inviți prietenii la masă, să îi cucerești cu noua rețetă care tocmai a ieșit perfect și să îți primești laudele. 

Chiar dacă mirosul și pofta te vor îmbia, nu te grăbi să îl servești înainte să se răcească!

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 16.06.2017
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 16.06.2017
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 16.06.2017

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (804 vizite)