Aripioare la gratar cum nu ai mai mancat pana acum
De obicei ideea de aripioare la gratar nu sugereaza o mancare prea deosebita. Insa, exista cateva trucuri care pot face dintr-o mancare aparent banala, o delicatesa. Haide sa descoperim impreuna secretele care fac din portia ta de aripioare la gratar, o masa de neuitat.
Pentru a pregati aripioare la gratar ai nevoie de: 6-8 aripioare de pui Piper (este de preferat cel alb) Jumatate de cana de miere Ghimbir 2 linguri de sos de soia Zeama de lamaie |
Intr-un castron amesteca mierea, zeama de lamaie, sosul de soia si ghimbirul. Dupa ce ai obtinut un amestec exact cum iti place tie, ia aripioarele si pune-le pentru 2-3 ore la marinat. Ele vor prinde aroma sosului si vor avea un gust mult mai bun. Dupa ce s-au marinat bine, ia aripioarele, scutura-le bine, presara putin piper si pune-le pe gratar.
Ai doua optiuni. Daca ai o cratita cu grill, o poti folosi pe aceea fara sa-ti murdaresti aragazul. In cazul in care nu ai asa ceva, foloseste-te de grillul de la cuptor, dar pune dedesubt o tava pentru sosul care se va scurge din aripioare. Daca vrei poti presara pe aripioare putin oregano, pentru a le da si mai multa aroma. Lasa aripioarele in cuptor pana se fac bine pe ambele parti, dar ai grija sa nu le arzi. Cand aripioarele sunt gata, scoatele si pune-le in sosul ramas, pentru a isi mai lua putin gust. Odata incheiata aceasta operatiune, aripioarele tale vor fi numai bune de mancat.
Astfel vei pregati celor dragi o reteta aparent comuna, dar extreme de delicoasa. Si daca pentru noua ta reteta de aripioare la gratar prepari si o garniture de cartofi la cuptor, sa fii sigura ca cina va fi un adevarat succes.
Alte retete care te-ar putea interesa: Mancare de praz. Traditia romaneasca chiar la tine acasa |