Vrei sa prepari o friptura, insa ai uitat sa scoti carnea din congelator cu suficient timp inainte pentru a se dezgheta? Exista o solutie mai buna decat clasicele metode de a o pune in cuptorul cu microunde sau de a o tine in apa calda. De fapt, acestea doua pot favoriza inmultirea bacteriilor pana in punctul in care ele devin periculoase pentru sanatatea ta.
Iata cum sa dezgheti carnea rapid, fara a folosi o sursa directa de caldura!
O metoda sigura si rapida pentru a dezgheta carnea
Tot ce iti trebuie pentru a dezgheta carnea in acest mod sunt doua tigai sau oale din aluminiu si apa calda cat sa umpli una dintre ele.
Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:
1. Pune o tigaie cu gura in jos, pe un suport stabil.
2. Plaseaza carnea congelata pe fundul tigaii intoarse.
3. Umple cu apa calda cea de-a doua tigaie si plaseaz-o pe pachetul cu carne.
Vei observa ca, dupa aproximativ 5 minute, carnea va fi dezghetata si va putea fi folosita pentru a pregati felul de mancare preferat. Daca te intrebi care este misterul din spatele acestei metode, raspunsul este urmatorul: aluminiul este un bun conductor termic, deci caldura apei se va transmite cu usurinta dintr-o parte in cealalta, dezghetand carnea in timpul acestui proces.
Acum ca ai aflat cum sa dezgheti carnea rapid, descopera aici cum se congeleaza fructele in mod corect!
Sursa: foodnetwork.com