Iti lansez o provocare: gateste friptura de porc mistret! Carnea de mistret este o carne mai atoasa, de aceea este bine sa fie preparata exact ca la carte! Iata o reteta de friptura de porc mistret de la un maestru in specialitati vanatoresti!
Friptura de porc mistret - regal vanatoresc!
Carnea de mistret e bine sa fie tinuta minim 24 de ore intr-un bait pentru a se fragezii!
Ingredinte pentru friptura de porc mistret:
un kg carne de mistret |
Cum prepari friptura de porc mistret?
1. Ceapa si ardeiul se taie rondele, telina si morcovul se dau prin razatoare iar usturoiul se piseaza.
2. Toate acestea se amesteca cu vin, apa si otet. Se condimenteaza cu sare, piper si cimpru dupa gust. In aceasta zeama se pune bucata de carne.
3. Castronul se acopera si se lasa la rece pentru minim 24 de ore (ideal ar fi 3 zile).
4. Dupa ce carnea a fost tinuta la bait se pune intr-o tava cu ulei si se impaneaza cu slanina. Zeama in care a stat se pune si ea in tava.
5. Se adauga patrujelul si pune la cuptor avand grija sa mai turnam sos peste tot preparatul. Se lasa la foc mediu pana carnea este rumenita (cam o ora )
Vanatul este si va fi intotdeauna o carne greu de preparat dar cu sfaturile si retetele potrivite orice poate gati aceasta friptura de porc mistret ca un bucatar sef!
Alte retete care te-ar putea interesa: Iata doua idei pentru a prepara costita la gratar! |