Iata cum poti prepara friptura din piept de pui la gratar sau la cuptor

Iata cum poti prepara friptura din piept de pui la gratar sau la cuptor
Roxana Gheorghe
Miercuri, 07.04.2010

Cuprins

Carnea de pui este absolut delicioasa, fie ca o faci la cuptor, la gratar sau o prajesti.
Eu o sa iti arat cum pot prepara friptura din piept de pui la cuptor sau la gratar, deorece este mult mai bine sa o gatesti astfel daca tii la silueta.

Friptura din piept de pui marinat la gratar

Friptura piept pui

Ingrediente:

- 1 piept de pui
- 1 lingurita sos soia
- 2 - 3 linguri vin
- 1 lingurita ulei masline
- usturoi
- piper
- cimbru
- oregano

Mod de preparare:

1. Speli bine pieptul de pui si, apoi, il bati ca pe snitel.
2. Prepari o marinata pentru acesta din: vin, sos de soia, usturoiul care a fost pisat (dupa gust), ulei de masline si mirodeniile mentionate mai sus. Pui pieptul de pui in aceasta marinata si il lasi 2 - 3 ore.
3. Dupa ce s-a marinat, il pui pe gratarul bine incins si il intorci ca sa se rumeneasca uniform.

Cand este gata, il poti servi cu garnitura de legume, ciuperci, orez etc.

Frptura din piept de pui la cuptor

Friptura din piept de pui 

Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 4 linguri sos soia
- vegeta
- ulei de masline
- sare
- piper
- rozmarin

Mod de preparare:
1. Speli pieptul de pui, apoi il bati ca pe snitel.
2. Il condimentezi cu sare si piper, iar pe urma presari si rozmarin pe el.
3. Pui pieptul de pui intr-o tava unsa cu ulei de masline, iar deasupra lui torni sosul de soia.
4. Introduci tava in cuptor, la foc potrivit si o lasi pana este gata.

Oricum ai alege sa prepari friptura din piept de pui, la gratar sau la cuptor, aceasta iti va iesi frageda si foarte gustoasa.

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (41)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe