Reteta de frigarui pentru un festin medieval!
O larga varietate de ingrediente si optiuni, toate intr-o singura reteta de frigarui! Arome diverse, dar perfect imbinate te imbie la frigarui demne de un festin medieval!
Reteta de frigarui
Ingrediente:
- sos de mustar
- 0.5 kg de fileuri de peste, taiate in cubulete
- 0.5 kg de crevete curatat si decorticat
- un ardei gras galben, taiat in bucatele
- un ardei rosu , taiat in bucatele
- o ceapa rosie, taiata in sferturi
- cam 200-300 g de rosii cherry
- ulei de masline
- sare
- piper negru proaspat macinat
Ingrediente pentru sos de mustar:
- sare
- piper negru proaspat macinat
- o cana de mustar Dijon simplu
- jumatate de cana de otet balsamic
- un sfert de cana de zahar brun
- 2 linguri de unt
- o lingura de sos Worcestershire (picant si consistent)
- o lingura de zeama de lamaie
- o lingurita de piper cayenne
Preparare:
Pentru sos: amesteca toate ingredientele si lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.
Pana cand sosul scade, prepara frigaruile: pune pestele, crevetii si legumele pe frigarui (poti sa folosesti si pui sau porc). Unge-le cu ulei de masline si presara sare si piper.
Prajeste la gratarul incins la foc mediu, timp de 5 minute. Intoarce frigaruile pe partea cealalta si unge cu sos din belsug. Gateste inca 5 minute sau pana cand pestele este patruns bine.
Combina carnea si legumele in toate variantele care te incanta, foloseste orice sosuri iti pot trece prin gand si lasa-ti imaginatia sa zboare! Prepara un platou uimitor si divers de frigarui pentru a-ti etala talentele de bucatar! |