Reteta de frigarui pentru un festin medieval!

Reteta de frigarui pentru un festin medieval!
Edda Bild
Joi, 20.05.2010

O larga varietate de ingrediente si optiuni, toate intr-o singura reteta de frigarui! Arome diverse, dar perfect imbinate te imbie la frigarui demne de un festin medieval!

Reteta de frigarui

Frigarui

Ingrediente:

  • sos de mustar
  • 0.5 kg de fileuri de peste, taiate in cubulete
  • 0.5 kg de crevete curatat si decorticat
  • un ardei gras galben, taiat in bucatele
  • un ardei rosu , taiat in bucatele
  • o ceapa rosie, taiata in sferturi
  • cam 200-300 g de rosii cherry
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Ingrediente pentru sos de mustar:

  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • o cana de mustar Dijon simplu
  • jumatate de cana de otet balsamic
  • un sfert de cana de zahar brun
  • 2 linguri de unt
  • o lingura de sos Worcestershire (picant si consistent)
  • o lingura de zeama de lamaie
  • o lingurita de piper cayenne

Preparare:

Pentru sos: amesteca toate ingredientele si lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.

Pana cand sosul scade, prepara frigaruile: pune pestele, crevetii si legumele pe frigarui (poti sa folosesti si pui sau porc). Unge-le cu ulei de masline si presara sare si piper.

Prajeste la gratarul incins la foc mediu, timp de 5 minute. Intoarce frigaruile pe partea cealalta si unge cu sos din belsug. Gateste inca 5 minute sau pana cand pestele este patruns bine. 

Combina carnea si legumele in toate variantele care te incanta, foloseste orice sosuri iti pot trece prin gand si lasa-ti imaginatia sa zboare! Prepara un platou uimitor si divers de frigarui pentru a-ti etala talentele de bucatar! Reteta frigarui
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe