Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Reteta de snitele din piept de pui cu pesmet

DivaHair
Sorin Vlad

Articol revizuit de Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte bucataria inseamna sa intelegi procesele chimice...
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Calorii:
300
Reteta de snitele din piept de pui cu pesmet

Caracteristici

Preparatele prajite nu sunt tocmai cele mai sanatoase mancaruri, insa din cand in cand, iti poti permite sa incalci putin aceste legi nescrise, pentru a savura ceva gustos. Un astfel de exemplu este snitelul din piept de pui, de care cu siguranta iti amintesti inca din copilarie. Cu toate ca vara nu este anotimpul potrivit pentru a petrece multe ore in bucatarie, langa un aragaz incins, o portie gustoasa de snitele merita cu siguranta sacrificiul.

Ingredientele de care ai nevoie pentru snitel din piept de pui cu pesmet

  • 4 bucati de piept de pui dezosate si curatate de piele, batute in prealabil cu ciocanul pentru snitele;
  • 2 oua;
  • 150 gr de faina;
  • 250 gr de pesmet;
  • 2 lingurite de boia dulce;
  • ulei pentru prajit;
  • sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare snitel din piept de pui cu pesmet:

  1. Pune ouale intr-un bol si bate-le pana cand galbenusurile si albusurile se omogenizeaza complet. Condimenteaza mixul cu sare si piper, dupa gust. Intr-un alt vas, pune faina, iar intr-un al treilea bol, pesmetul amestecat cu boiaua dulce.
  2. Apoi, pune uleiul in tigaie si lasa-l sa se incinga la foc mic. Intre timp, da bucatile de pui prin ouale batute, apoi, prin faina, iar la final, prin pesmet.
  3. Odata ce au fost invelite intr-un strat omogen, le poti pune in tigaie, la prajit.
  4. Lasa-le cate 3-4 minute pe fiecare parte, avand grija sa se rumeneasca bine. 

Sfat: nu pune mai mult de doua snitele in acelasi timp in tigaie, pentru ca in acest fel va scadea temperatura uleiului si vei obtine un preparat plin de grasime.

Cand snitelele sunt gata, pune-le pe o farfurie si savureaza-le.

Pofta buna!

Snitelul din piept de pui preparat cu pesmet este delicios in combinatie cu o salata de sezon, asa ca te invitam sa afli mai multe despre prepararea acesteia din urma de aici!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!