Rețete delicioase
Înapoi la

Fursecuri cu dulceață fără zahăr

Fursecuri cu dulceață fără zahăr

Redactor Divahair.ro

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fursecuri cu dulceață fără zahăr

Caracteristici

Consumul excesiv de zahăr cauzează nu doar probleme de sănătate, ci și dependență. În momentul în care ne răsfățăm cu ceva dulce, creierul nostru eliberează dopamină, substanță care ne binedispune. Nevoia de zahăr este de fapt nevoia de a simți din nou și din nou acea stare de plăcere și bună dispoziție.
Există însă produse care înlocuiesc cu succes zahărul și sunt mult mai sănătoase. Este important să ne facem un obicei din a folosi pudră și sirop de curmale, sirop de agave, melasă sau sirop de arțar, și să preparam noi delicii dulci în propria bucătărie.
fursecuri fara zahar
Fursecurile cu dulceață sunt dulci-acrișoare, nu conțin zahăr sau gluten și se prepară cu făină de cocos, o sursă ideală de proteine cu indice glicemic scăzut, săracă în carbohidrați dar bogată în grăsimi sănătoase!  Pentru un efect delicios recomandăm folosirea a cel puțin 2 culori de dulceață, de aceea îți propunem dulceața de afine și dulceață de caise și mango, ambele variante fără zahăr alb adăugat. 
Ingrediente:
- 260g făină de migdale;
- 30g făină de cocos;
- 100g sirop de curmale;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1/2 linguriță sare;
- 115gr unt fără sare, topit și răcit puțin;
- 1 ou mare (la temperatura camerei);
- 1 lingură coajă de lămâie;
- 100gr dulceață de afine fără zahăr;
- 100g dulceață caise și mango fără zahăr.
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron, cu ajutorul unei linguri, cele 2 tipuri de făină, siropul de curmale, praful de copt și sarea, în timp ce într-un alt bol se amestecă untul topit, oul și coaja de lămâie. Cele două compoziții obținute se amestecă împreună și se lasă deoparte 10 minute, timp în care se încălzește cuptorul până atinge temperatura de 180 de grade.
Aluatul se modelează în biluțe de aproximativ 2,5cm, se aranjează pe o tavă întinsă, acoperită cu foaie de copt, și se bagă la cuptor doar 6 minute. Odate scoase din cuptor, cu ajutorul unei lingurițe de măsurat se presează ușor fiecare biluță în parte pentru formarea unei cavități care ulterior este umplută cu dulceață de afine și dulceață de caise și mango.
Tava se introduce din nou la cuptor pentru 5-7 minute, sau atât cât este necesar pentru ca partea de jos a fursecurilor să se rumenească ușor. Se lasă să se răcească și se servesc cu poftă și voie bună!
Articolul urmator
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.