Învață să prepari o rețetă simplă de pandișpan cu ciocolată

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Învață să prepari o rețetă simplă de pandișpan cu ciocolată
Diana Solomon
Miercuri, 06.07.2016

Cuprins

Caracteristici

Chiar dacă nu ești tocmai pricepută în bucătărie, poți să faci o impresie excelentă cu câteva feluri de mâncare și deserturi simple și rapide. Un astfel de exemplu este rețeta de pandișpan cu ciocolată, care nu necesită nici ingrediente costisitoare, nici un efort exagerat, ceea ce o face potrivită pentru o începătoare.

Așadar, dacă scotoceai pe internet după o gustare delicioasă care să nu îți ocupe foarte mult timp și pe care o poți pregăti cu ingrediente la îndemână, iată cum se prepară deliciosul pandișpan cu ciocolată!

Rețetă de pandișpan cu ciocolată

Ingrediente pentru blat:

- 170 g de unt nesărat (moale, dar nu topit complet);

- 170 g de zahăr fin;

- 115 g de făină de grâu proaspăt cernută amestecată cu o linguriță de praf de copt;

- 3 ouă mari;

- 55 g de cacao;

- puțină sare.

Ingrediente pentru cremă:

- 85 g de unt nesărat la temperatura camerei;

- 185 g de zahăr pudră;

- 55 g de ciocolată neagră (sau cu lapte, după preferințe).

Preparare:

1. Încălzește cuptorul la 170 de grade Celsius, apoi pregătește două tăvi de copt. Unge-le cu ulei și lasă-le deoparte până la următorul pas.

2. Pune untul și zahărul într-un bol și amestecă bine până obții o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Te poți folosi de un mixer, dar poți face asta și cu ajutorul unei linguri.

3. Cerne cacaua și făina și adaugă-le într-un bol. Presară apoi și un vârf de cuțit de sare. Amestecă bine.

4. Sparge un ou într-o cană.

5. Adaugă oul și conținutul de cacao și făină peste amestecul cu unt și zahăr.

6. Adaugă cel de-al doilea ou în restul de cacao și făină, iar pe ultimul pune-l în mixul cu făină și unt. Astfel vei obține o compoziție mult mai cremoasă.

7. Pune compoziția în cele două tăvi și nivelează cu atenție cu ajutorul unui cuțit. Lasă totul la cuptor pentru 25 de minute, până când blatul va crește frumos și va avea o textură ușor elastică. Scoate tăvile din cuptor și lasă-le să se „odihnească” 10 minute, apoi scoate blaturile și așază-le pe un grătar de prăjituri, pentru a se răci complet.

8. Între timp, poți face crema, prin topierea ciocolatei la microunde sau prin tehnica bain-marie. Lasă apoi ciocolata să se răcească, dar fii atentă ca aceasta să rămână în formă lichidă. Pune untul într-un bol, alături de jumătate din cantitatea de zahăr pudră, și amestecă. Adaugă restul de zahăr și ciocolata topită și continuă să amesteci. Dacă ai impresia că glazura este prea lichidă, o poți pune puțin la frigider.

9. Pentru a asambla pandișpanul cu ciocolată, pune o lingură de glazură pe platou, apoi așază primul blat (rece) deasupra. Unge-l bine cu jumătate din compoziția cu ciocolată, cu ajutorul unui cuțit, dar ai grijă să nu depășești marginile. Adaugă apoi cel de-al doilea blat și adaugă restul de cremă deasupra.

Gata! Ai dus la capăt o rețetă simplă de pandișpan.

Așadar, ce spui? Ți-am făcut poftă să urmezi pașii de mai sus pentru a pregăti o rețetă simplă de pandișpan cu ciocolată?

Vezi si
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 06.07.2016

Surse foto: bonappetit.com

Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (8)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (775 vizite)