Laptele de migdale si beneficiile sale

Laptele de migdale si beneficiile sale
Redactor Divahair.ro
Joi, 29.05.2014

Cuprins

Laptele de migdale este varianta sanatoasa, delicioasa si neprocesata a laptelui din comert. Este o bautura ideala atat pentru cei care au intoleranta la laptele de origine animala, cat si pentru cei atenti la silueta, intrucat este sarac in calorii. Premierul britanic David Cameron se numara printre cei care consuma frecvent lapte de migdale.

Cum se prepara laptele de migdale?

Pentru un litru de lapte de migdale ai nevoie de 250 de grame de migdale, un litru de apa si patru lingurite de miere, daca il vrei dulce. Migdalele se lasa intr-un bol cu apa timp de 24 de ore, pentru a „trezi" proprietatile lor. Prin inmuiere, cantitatea de enzime creste de 3-6 ori si se elimina anumite substate toxice.

 migdale la inmuiat

Dupa cele 24 de ore, apa din bol se arunca, iar migdalele se spala sub un jet de apa rece. Se pun, apoi, in blender, intr-un litru de apa, si se amesteca 2 - 4 minute, la cea mai mare viteza. Compozitia se trece printr-o strecuratoare fina, iar laptele rezultat se varsa intr-o sticla si se pastreaza in frigider. Poti adauga miere, sirop de agave, scortisoara sau vanilie. Laptele de migdale se pastreaza 2 - 3 zile, iar o portie de lapte de migdale are aproximativ 60 de calorii.

Nu arunca pasta care ramane dupa ce ai stors laptele de migdale. O poti folosi dimineata, cu cereale, sau o poti transforma intr-o prajitura delicioasa, adaugand un mar, o lingurita de miere si scortisoara.

 lapte de migdale

Ce beneficii si proprietati are laptele de migdale

Laptele de migdale nu contine colesterol, previne bolile cardiovasculare si este compatibil cu toate produsele de tip vegetal. Bautura are un continut mare de proteine, vitamine si minerale si este recomandata in tratamentul anemiei. Astfel, laptele de migdale contine complexul de vitamina B, vitamina D si are mai multa vitamina E si magneziu decat spanacul. Este, de asemenea, o sursa importanta de calciu, seleniu, zinc, potasiu, proteine si fibre. Specialistii spun ca o ceasca de lapte de migdale furnizeaza 30% din necesarul zilnic de calciu.

Prin continutul ridicat de vitamina E, consumul de lapte de migdale mentine sanatatea pielii. Un pahar de lapte de migdale ofera 50% din doza zilnica recomandata de vitamina E.

Articolul urmator »
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Raluca Margean | Vineri, 29.03.2024
Incepe quiz
Alege o vedetă și îți spunem un adevăr ascuns despre tine!
Alege o vedetă și îți spunem un adevăr ascuns despre tine!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Raluca Margean | Miercuri, 06.03.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe