Maioneza japoneză, secretul meselor tale delicioase

Timp de gătire:
5-10 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Rețete deosebite
Maioneza japoneză, secretul meselor tale delicioase
Sorina Corneanu
Miercuri, 16.08.2017

Caracteristici

În afară de sosul de soia și sake, deja cunoscute ca embleme ale bucătăriei orientale, un alt preparat utilizat pe scară largă în bucătăria japoneză este maioneza. Japonezii adoră maioneza și se pricep de minune să pregătească unele dintre cele mai spectaculoase preparate.  

Maioneza japoneză, spre deosebire de maioneza folosită în majoritatea țărilor, este preparată numai din gălbenușuri, în loc de ouă întregi, având o aromă bogată de ou și o textură cremoasă groasă. De asemenea, se adaugă oțet de orez în loc de oțet distilat. Maioneza japoneză este mai cremoasă, cu un gust mai dulce și schimbă total gustul oricărui preparat, transformându-l într-o delicatesă.

Iată cum poți prepara o delicioasă maioneză japoneză homemade!

Ingrediente:

- 2 ouă, la temperatura camerei; 
- 1 1/4 căni ulei;  
- 1 linguriță de sare;
- o jumătate de lingurită de zahăr; 
- 2-3 linguri de oțet de orez condimentat.

Vezi rețeta originală de maioneză japoneză, direct de la un bucătar-șef!

Mod de preparare:

  1. Pune gălbenușurile într-un recipient curat. Amestecă-le cu sare și zahăr până se omogenizează bine.
  2. Adaugă lent uleiul, continuând să amesteci cu grijă până când toate ingredientele sunt încorporate.
  3. Apoi adaugă oțetul de orez, continuând să amesteci.
  4. Acoperă bolul și lasă-l la frigider cel puțin o oră.

Maioneza japoneză este mult mai sănătoasă, mai ușoară, are în compoziție ingrediente mult mai naturale și este perfectă pentru aproape orice preparat. O poți adăuga pe cartofi prăjiți sau poți prepara fripturi delicioase pe care să le ornezi cu o linguriță de maioneză japoneză. Burgeri, sandvișuri, cartofi prăjiți sau salate de cartofi, toate își schimbă gustul dacă adaugi puțină maioneză japoneză. 

Vezi si
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Miercuri, 16.08.2017
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 16.08.2017

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce cred barbatii despre buzele tale?
Ce cred barbatii despre buzele tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe