Rețete delicioase
Nu Skin

Cum sa prepari pui sichuan in doar 10 minute!

Vineri, 10.08.2018
de Cristina Tarziu
Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Cum sa prepari pui sichuan in doar 10 minute!

Caracteristici

Retetele asiatice adesea suna complicate din cauza denumirilor ciudate si a ingredientelor mai putin folosite in mod obisnuit in bucatarie de catre cele mai multe dintre noi. In realitate, insa, daca inveti sa lucrezi cu ele si iti faci un pic de curaj si duci la capat cateva, vei ajunge sa le stapanesti rapid si sa le indragesti fara cale de intoarcere. Preparatele chinezesti sunt incarcate de savoare, sanatoase si adesea se pregatesc foarte rapid. Si daca inca nu te-am convins, iti propunem sa incerci o reteta de pui sichuan (sau szechuan)
. E o solutie grozava pentru zilele calduroase de vara, cand 10 minute in bucatarie sunt deja... prea mult!

Cum se face cel mai bun pui sichuan

Reteta de pui sichuan si-a luat denumirea dupa regiunea din care provine (Szechuan este o zona din sud-vestul Chinei) si care a dat totodata si numele unui tip de bucatarie traditionala in China. Bucataria Szechuan este recunoscuta pentru preparatele foarte iuti si aromate, iar reteta de azi nu face exceptie.

Ingrediente: 

  • 2-3 piepturi de pui taiate in cubulete
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 bucatica (de 1-2 cm) de ghimbir taiat in feliute subtiri
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 lingura de otet alb
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 fire de ceapa verde taiate fin pe diagonala
  • ardei iute maruntit (cantitatea depinde de cat de iuti sunt ardeii alesi si de cat de iute iti place mancarea)
  • ulei vegetal

Nota: in loc de piept de pui poti folosi pulpe de pui dezosate fara piele, iar daca nu poti sa consumi deloc mancare iute, poti inlocui ardeiul iute cu ardei gras. Reteta e foarte versatila!

Mod de preparare:

  1. Pune cubuletele de pui si amidonul de porumb intr-un bol si amesteca-le bine cu mainile pana ce fiecare bucatica e invelita in amidon.
  2. Incinge putin ulei intr-un wok (sau o tigaie obisnuita, daca nu ai wok), adauga usturoiul si feliutele de ghimbir, apoi pune puiul si prajeste-l pana ce a capatat o culoare aurie.
  3. Adauga sosul de soia, otetul, zaharul si cele 4 linguri de apa si continua sa amesteci. Acopera cu un capac si mai gateste pana ce puiul s-a patruns - pentru aproximativ 3-5 minute.
  4. Cand e aproape gata, adauga ceapa verde si ardeiul iute si mai gateste fara capac pentru aproximativ 2 minute.
  5. Vei obtine cubulete de pui picante, aromate, dulci si lipicioase. Puiul sichuan poate fi servit cu orez fiert sau cu legume preparate rapid in wok. 

Incearca si tu aceasta reteta de pui sichuan si bucura-te de aromele bucatariei chinezesti si de beneficiile mancarurilor rapide!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!