Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai buna reteta de mici: trebuie sa o incerci!

Cea mai buna reteta de mici: trebuie sa o incerci!

Viorica Ghinea, redactor

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Gratar
Cea mai buna reteta de mici: trebuie sa o incerci!

Caracteristici

Cea mai buna reteta de mici din cate exista! Extrem de rapida, de economica, deloc solicitanta ca timp, atentie si dexteritate intr-ale gatitului. Daca respecti pasii de mai jos, tu si ai tai va veti bucura de cei mai aromati, zemosi si deliciosi mititei pe care i-ati gustat vreodata!

Cine a spus ca trebuie sa astepti perioada gratarelor pentru a te bucura de o portie de mici (poate chiar mai multe) delicioasa? Rezista tentatiei de a cumpara acest produs din comert si invata sa pregatesti o reteta de mici cum nu ai mai mancat niciodata.

Iata care sunt secretele micilor, unul dintre cele mai apreciate preparate ale poporului roman: 

reteta de mici originala

Ingrediente necesare pentru reteta de mici

  •  1 kg carne tocata (vita, porc si oaie, se pot face diferite combinatii in functie de preferinte);
  •  8 g bicarbonat de sodiu;
  • o lingurita de suc de lamaie;
  • o lingura de ulei;
  • o capatana de usturoi;
  • 500 ml de supa de oase concentrata (fierbe oasele timp de cateva ore; ea inlocuieste gelatina folosita in comert);
  • condimente: piper proaspat macinat, cimbru uscat, coriandru, chimion, sare, boia (optional) - după gust

Cum pregatesti reteta de mici

  1. Prepara o supa nesarata (cu maduva) din oase de vaca. Pune carnea tocata intr-un castron si verifica daca mai sunt tendoane ori oase prin ea. Pentru a evita astfel de neplaceri, este indicat sa alegi un produs de calitate. Daca ai mai mult timp la dispozitie, toaca acasa carnea.
  2. Pune bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lamaie peste carnea tocata, amesteca bine compozitia (ca si cum ai framanta un aluat). Adauga jumatate din cantitatea de supa de oase, toate condimentele si usturoiul pisat, amestecand bine. Ca sa obtii un preparat delicios, introdu carnea la rece cel putin 12 ore.
  3. A doua zi framanta carnea tocata din nou, adaugand si restul de supa de oase peste ea. Lasa amestecul deoparte pentru o jumatate de ora, apoi modeleaza micii din el. Unge-i cu ulei peste tot si mai lasa-i putin deopate, apoi pregateste-i pe grill ori la cuptor. Nu lasa focul sa ii patrunda de tot, altfel nu vor mai fi suculenti, ci se vor usca.

Serveste micii cu mustar, ardei iute ori castraveti si gogosari murati. Bineinteles, daca ai incercat o alta combinatie delicioasa si de succes, rasfata-te in continuare cu ea.

Incearca si tu aceasta reteta de mici si le vei face concurenta celor mai apreciate localuri cu specific romanesc!

 

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.