Mustarul de casa: un preparat delicios, care merita incercat

Mustarul de casa: un preparat delicios, care merita incercat
Andreea Gluh, redactor
Joi, 12.02.2015

Cuprins

Mustarul este un sos pe care il degustam cu placere atunci cand il folosim pentru a asezona diverse preparate din carne sau pentru a pregati alte sosuri care il includ in lista de ingrediente. Cum insa mustarul cumparat din comert are in compozitie si o serie de conservanti care il ajuta sa reziste pe rafturi mai mult timp, este indicat sa pregatim chiar noi, acasa in bucatarie, acest sos delicios.

Iata o reteta simpla si gustoasa de mustar de casa!

Cum se prepara mustarul de casa

Pentru a obtine acest sos, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 3 lingurite de boabe de mustar galben;

- 2 lingurite si jumatate de boabe de mustar brun;

- 80 ml de vin alb;

- o ceapa mica, tocata marunt;

- un varf de cutit de condimente all spice;

- sare si piper dupa gust.

Pentru preparare, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli:

Pune toate ingredientele intr-un bol din ceramica sau din plastica (evita metalul, pentru ca oxideaza) si lasa-le peste noapte la frigider. A doua zi, pune mixul intr-un blender si omogenizeaza-l, pana cand obtii o pasta. Pastreaza mustarul de casa intr-un recipient inchis ermetic. In acest fel, poti fi sigura ca el ramane proaspat si poate fi consumat vreme de doua saptamani fara nicio grija.

Pofta buna!

Savureaza si tu mustarul de casa impreuna cu preparatele preferate, cum ar fi cele din carne la gratar, si bucura-te de gustul natural al acestui sos lipsit de adaosuri.

Sursa: foodnetwork.com

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Joi, 12.02.2015
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe