Cordon bleu de pui, un rasfat pentru papilele gustative

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cordon bleu de pui, un rasfat pentru papilele gustative
Viorica Ghinea, redactor
Marţi, 14.07.2015

Cuprins

Caracteristici

Apetisanta si usor de preparat, aceasta reteta de cordon bleu de pui se poate transforma in preparatul tau salvator atunci cand nu stii cum sa ii mai surprinzi pe cei dragi. Iata de ce ingrediente ai nevoie si care este metoda de preparare!

 

Ingrediente pentru cordon bleu de pui

Pentru 6 portii (doua rulori pentru fiecare)

  • - 12 felii de piept de pui taiate subtiri si batute;
  • - un ou intreg plus doua albusuri;
  • - o lingura de apa;
  • - o jumatate de cana de pesmet;
  • - 50-70 g de parmezan;
  • - 6 felii de sunca presata;
  • - 6 felii de cascaval;
  • - piper proaspat macinat;
  • - sare.

Cum prepari cordon bleu de pui

  1. Dupa ce ai spalat, taiat si batut carnea de pui, presara sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Apoi asaza-le pe un blat de lemn, pune cate o felie de sunca si una de cascaval pe fiecare, dupa care ruleaza carnea de pui si lasa bucatile deoparte.
  2. Intr-un bol mediu, amesteca oul cu cele doua albusuri si adauga si o lingura de apa. Deoparte, intr-un alt recipient, amesteca pesmetul cu parmezanul ras.
  3. Primul pas il reprezinta „inmuierea" bucatilor de cordon bleu de pui in compozitia de ou, iar al doilea - trecerea lor prin mixul realizat din pesmet si parmezan.
  4. Pune rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care introdu-le in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 de minute.

Bucati de cordon bleu de pui pe farfurie

Truc: pentru a obtine un preparat aromat, presara in mix-ul pesmet-parmezan si ierburi uscate (cimbru, marar, rozmarin, busuioc ori oregano).

Surprinde-i pe cei dragi cu un preparat elegant si gustos! Incearca si tu aceasta reteta de cordon bleu de pui si cu siguranta va ajunge preferata ta.

Invata sa faci si pui pe sticla!

 

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 14.07.2015
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Marţi, 14.07.2015

Surse foto: istock

Articolul urmator »
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe