Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa prepari taco in trei feluri diferite

Cum sa prepari taco in trei feluri diferite

Redactor Alexa Galgau

Un taco facut ca la carte poate fi salvarea ta atunci cand nu stii ce preparat sanatos ca sa mananci la pranz. Exista o varietate atat de mare de retete de taco, incat, indiferent de gusturile si de preferintele in gastronomie, oricine poate gasi una care sa i se potriveasca perfect.

Noi iti prezentam, in continuare, cum sa prepari un taco in trei feluri diferite, toate apetisante si sanatoase, perfecte pentru un pranz copios!

Taco la Slowcooker

Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatire: 4 ore
Portii: 6-8

Ingrediente:
- 6 piepti de pui dezosati si fara piele;
- 2 cani de sos salsa verde;
- 1 sticla de bere;
- 2 lingurite de chimion;
- foi de tortilla;
- 2 felii de avocado;
- ceapa;
- patrunjel.

Cum se prepara:

1. Pune pieptii de pui in Slowcooker si adauga peste ei sosul de salsa verde si berea, folosind o furculita pentru a-i intoarce de pe o parte pe alta, astfel incat sosul sa se distribuie uniform pe suprafata puiului. Nu uita sa adaugi si chimionul, un condiment folosit adesea in tarile asiatice , care da o savoare deosebita preparatului.

2. Lasa puiul sa se faca pe foc mic timp de 6-8 ore, sau pe foc mare in 3-4 ore. Indata ce este usor sa infigi furculita in carne,sfasie bucati lungi si subtiri si amesteca-le bine cu sosul ramas.

3. Scoate amestecul din Slowcooker si pune-l in foi de tortilla, alaturi de doua feliute de avocado si presara  patrunjel si cateva felii subtiri de ceapa.

Taco cu peste si sos salsa cu mango

Timp de preparare si gatire: 1 ora
Portii: 4

Ingrediente:
- 200 gr de faina alba;
- 1 lingurita de usturoi granulat;
- 1/2 lingurita de pudra de ceapa;
- 1/2 lingurita de fulgi de paprika afumati;
- 1/2 lingurita sare;
- 250 ml din berea preferata;
- 60 ml de ulei de masline;
- 4 bucati de file de cod;
- o varza chinezeasca, taiata bucati;
- o limeta stoarsa;
- foi de tortilla cu diametrul de 10 cm.

Ingrediente pentru sosul salsa cu mango:
- 1 mango taiat bucatele;
- 1/4 ceapa maruntita;
- 1/2 ardei jalapeno, din care au fost scoase semintele;
- zeama si coaja rasa de la o limeta;
- 1 1/2 lingurita tequila;
- 1/4 lingurita de sare;
- un varf de cutit de zahar.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas, combina faina, usturoiul granulat, pudra de ceapa, fulgii de ardei si sarea si se amesteca totul bine. Adauga bere pana cand se formeaza un aluat fin.

2. Pune o tigaie nonaderenta la incins pe foc mediu si adauga uleiul. Pune pestele in aluat si apoi lasa-l in uleiul incins, pana cand capata o culoarea aurie, apetisanta (cam 3-4 minute pe fiecare parte). Ia pestele cu o spatula si pune-l pe un servetel sau pe un prosop de bucatarie, care va absorbi excesul de grasime.

3. Intr-un vas mic, amesteca varza chinezeasca cu sucul de limeta si putina sare.

4. Pentru sosul salsa, pune toate ingredientele intr-un castron si amesteca-le bine. Lasa-l sa stea la temperatura camerei, inainte de a-l servi, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

5. Ia foile de tortilla si pune-le la cuptor cateva minute, apoi scoate-le, adauga pestele, varza si sosul salsa. Se serveste imediat.

Taco cu creveti si sos de citrice, gata in doar 30 minute

Timp de preparare si gatire: 30 minute
Portii: 8

Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline;
- 500 gr de creveti decorticati;
- 8 foi de tortilla;
- 8 portii mici de mix pentru salata cole slaw;
- 1 ardei rosu, taiat in bucatele mici;
- 1 ardei galben, taiat in bucatele mici;
- 1 avocado taiat felii;
- 2 portocale;
- 100 gr de unt;
- o lamaie;
- 2 galbenusuri;
- o lingura otet;
- sare si piper.

Mod de preparare:
1. Mai intai, te vei ocupa de sosul de citrice. Coaja de la portocale se pune in apa fiarta timp de 10 minute, apoi se scurge. In alt vas, fierbe otetul cu sare si piper timp de 5 minute, apoi lasa-l sa se raceasca. Adauga in acesta galbenusurile batute cu putina apa, apoi pune compozitia pe foc mic si amesteca pana cand devine omogena. Adauga untul, zeama de lamaie, cea de portocala precum si coaja acesteia din urma si amesteca timp de un minut.

2. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline pe foc mediu. Adauga crevetii intr-un singur strat si lasa-i sa se prajeasca timp de doua minute, pana cand se fac roz.

3. Adauga 150 ml din sosul de portocale preparat anterior si lasa compozitia sa se incalzeasca. Ia tigaia de pe foc.

4. Asambleaza taco-urile punand peste foile de tortilla, mix cole slaw, felii subtiri de ardei, felii de avocado si creveti. Mai adauga sos de citrice, daca doresti.

Pofta buna!

Daca esti in pana de idei in legatura cu ce poti sa iti prepari la pranz sau la cina, incearca una dintre aceste retete de taco. Deliciul este garantat!

Afla si cum sa prepari un taco cu brie si carne de vita !

Articolul urmator
10 rețete rapide cu conopidă
10 rețete rapide cu conopidă
Îți ghicim vârsta mentală după cum percepi lumea
Incepe quiz
Îți ghicim vârsta mentală după cum percepi lumea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.