Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

O altfel de reteta de mancare de mazare cu piept de pui

Joi, 08.04.2010
de Ana Maria Stroe

Ca sa poti iesi din rutina, incearca sa schimbi putin retetele pe care le-ai pregatit pana acum. Este drept ca odata ce te-ai obisnuit cu un tip de mancare, rar se intampla sa iti placa si in alt fel, dar putina schimbare nu strica niciodata. Iti propun deci, o reteta diferita de mancare cu carne de piept de pui. Mai exact, te invit sa pregatim impreuna o mancare de mazare cu piept de pui.

Mancare cu piept de pui plina de vitamine

Pentru a prepara mancarea de mazare cu piept de pui ai nevoie de:

500 gr mazare

300 gr piept de pui

O ceapa

2 morcovi

3-4 catei de usturoi

2 ardei capia


Pasta de tomate

3-4 rosii

Ciuperci

Ulei, sare, piper, cimbru

  O legatura patrunjel

Mancare piept de pui

Carnea de pui se taie in bucati mari si se rumeneste putin in ulei incins. Ceapa se toaca marunt si se pune langa carne pentru a se cali putin. Intre timp, morcovul se spala bine, se curate si se da prin razatoarea mare. Se adauga in cratita in care se rumenesc ceapa si puiul, pentru a se cali si el putin. Se adauga si ardeii si se tine cratita pe foc pentru inca 1-2 minute. Cand toate legumele si carnea de pui sunt gata, se adauga rosiile si se amesteca in continuu pana cand legumele incep sa fiarba putin. Atunci este momentul sa adaugi pasta de tomate si sa completezi cu apa pana cand sosul mancarii este atat cat vrei tu de subtire.

Usturoi pentru o mancare cu carne din piept de pui aromata

Cand sosul incepe sa fiarba, adauga si ciupercile si mazarea. Lasa mancarea sa mai dea in 3-4 clocote si potriveste-o de sare si piper. Taie usturoiul in feliute fine si adauga-l in mancarea ta pentru a avea timp sa isi lase gustul. Daca nu ai usturoi la indemana poti folosi si usturoi granulat, sau praf de usturoi cum se mai numeste. Inainte de a stinge focul, adauga sare, piper si cimbru pentru a face o mancare cu carne din piept de pui pe gustul tau.

Mancare cu piept de pui

Dupa ce ai stins focul, trebuie sa adaugi ultimul ingredient care va stabili gustul final pentru mancraea ta cu piept de pui: patrunjelul.

Patrunjelul proaspat trebuie tocat foarte marunt si presarat pe suprafata mancarii. Cum sa te abtii sa mai ceri o portie cand vine vorba de un asemenea deliciu chiar pe masa ta. Bucura-te de o deosebita mancare de mazare cu carne din piept de pui.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (44)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!