Top 5 retete cu putine calorii pe care sa le incerci dupa sarbatori
Cuprins
- 5. Vita cu broccoli
- 4. Orez cu fasole neagra
- 3. Pui cu miere si mustar
- 2. Chiftelute
- 1. Pui in sos de vin rosu
5. Vita cu broccoli
Aceasta reteta se pregateste foarte usor si are putine calorii. O portie nu ar trebui sa depaseasca 250 de calorii.
Ingrediente
¼ cana de faina
O cana cu supa de vita
2 linguri de zahar alb
2 linguri de sos de soia
1 kilogram de carne de vita fara os
1 catel de usturoi (tocat)
300g broccoli proaspat, taiat bucatele
Un varf de cutit cu ghimbir proaspat maruntit
Cum procedezi
Intr-un castron mic, amesteci faina cu zaharul, supa de vita si sosul de soia. Amesteci bine, pana cand zaharul se topeste complet. Daca nu esti adepta mancarurilor dulci, poti putine doar o lingura de zahar.
Intr-o tigaie mare sau un wok, pune carnea de vita la rumenit, in putin ulei de masline. Da focul mare si amesteca in continuu in carne pentru 3 minute, pana cand se rumeneste si devine maronie. Pune peste amestecul de mai devreme, apoi restul ingredientelor, toate odata. Da focul mai mic si lasa-le la facut pana cand sosul incepe sa se ingroase. Pofta buna!
4. Orez cu fasole neagra
Aceasta este o reteta pentru o singura persoana si este perfecta pentru un pranz la care ai de gand sa te saturi, ca sa nu mai fie nevoie sa mananci prea mult si seara. Asa cum iti doreai, este o reteta cu putine calorii, toata masa pregatita avand aproximativ 150 de calorii.
Ingrediente
O lingura de ulei de masline
O ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
¾ cana cu orez alb nefiert
O cana si ½ de supa de legume
O lingurita de chimen
Putin piper
3 cani si ½ de fasole neagra
Cum procedezi
Se incinge uleiul intr-o oala, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa aproximativ 4 minute. Se amesteca bine si se adauga orezul, lasandu-le sa pe foc pentru inca 3 minute.
Se completeaza cu supa de legume si se lasa sa fiarba pentru 20 de minute, acoperind cu un capac. Se adauga fasolea si condimentele. Pofta buna!
3. Pui cu miere si mustar
O reteta dulce-dulce si cu putine-putine calorii. Daca alegi acest preparat pentru masa ta de pranz sau chiar cea de seara, vei consuma mai putin de 250 de calorii.
Ingrediente
6 jumatati de piept de pui
O jumatate de cana de miere
O jumatate de cana de mustar
Sare si piper dupa gust
O lingurita de busuioc uscat
O lingurita de boia de ardei dulce
O lingurita de patrunjel uscat
Cum procedezi
Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Condimenteaza bucatile de pui cu sare si piper si pune-le intr-o tava de cuptor. Intr-un castron mic, amesteca foarte bine mustarul cu mierea, busuiocul, boiaua de ardei si patrunjelul. Toarna jumatate din acest amestec in tava, peste pieptul de pui. Foloseste o pensula, ca sa te asiguri ca tot puiul a fost acoperit cu miere.
Da puiul la cuptor pentru 30 de minute, apoi intoarce bucatile de pui si unge si cealalta parte cu amestecul de miere si mustar ramas. Da-l inapoi la cuptor pentru inca 10-15 minute. Pofta buna!
2. Chiftelute
Aceasta reteta contine putin sub 200 de calorii si poti servi chiftelutele alaturi de cateva spaghete sau putin orez fiert in supa de legume.
Ingrediente
1 kg si ½ de carne tocata de vita, fara grasime
O cana si ¼ de pesmet
O legatura de patrunjel tocat marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
O ceapa galbena, tocata marunt
Un ou batut
Un borcan mic de sos de tomate
1 borcan de rosii maruntite
Cum procedezi
Intr-un castron adanc, amesteci carnea de vita cu pesmetul, patrunjelul, usturoiul, ceapa si oul batut bine. Din compozitia obtinuta, poti forma 16-20 de chiftelute.
Intr-o tigaie pusa la foc mic se amesteca sosurile de rosii si se lasa sa fiarba. Cand au dat in clocot, se adauga chiftelutele si se lasa sa fiarba atat cat e nevoie. Pofta buna!
1. Pui in sos de vin rosu
Urmatoarea reteta se prepara mai putin de o ora si are putin peste 200 de calorii. Suna foarte bine, nu-i asa?
Ingrediente
O lingura de ulei de masline
O lingura de usturoi tocat marunt-marunt
6 jumatati de piept de pui dezosat
O lingura de boia de ardei dulce
O cana de vin rosu
½ cana zahar brun (sau mai putin, dupa gust)
Sare, piper si alte condimente, dupa gust
Cum procedezi
Incalzeste uleiul la foc mediu intr-o tigaie. Se rumeneste usturoiul si apoi se adauga bucatile de pui. Se lasa la rumenit cate 10 minute pe fiecare parte, apoi se scurge uleiul din tigaie.
Se presara boiaua peste carne, precum si zaharul brun. In jurul puiului, toarna vinul rosu. Acopera tigaia si lasa puiul sa fiarba. Din cand in cand, mai misca tigaia, sa nu ti se lipeasca puiul. Pofta buna!
Acum ca stii care este topul celor 5 retete cu putine calorii pe care sa le incerci dupa sarbatori, cheama-ti familia si prietenii la masa si propune-le o cina sau un pranz mai sanatos.