Rețete delicioase
Înapoi la

Vinetele umplute cu legume in sos de rosii, cheia catre o masa perfecta

Vinetele umplute cu legume in sos de rosii, cheia catre o masa perfecta

Viorica Ghinea, redactor

Bogate in substante nutritionale, dar sarace in calorii, vinetele sunt legumele ideale pentru gatirea a numeroase preparate culinare de vara si nu numai. Una dintre cele mai populare modalitati de pregatire a lor este umplerea lor cu diverse ingrediente pe care le ai la indemana. Daca esti in pana de idei gastronomice, noi iti propunem o reteta care iti va merge la suflet: vinete umplute cu legume in sos de rosii. Iata cum te poti bucura de acest deliciu sanatos si gustos!

vinete umplute

Ingrediente necesare pentru vinete umplute cu legume si sos de rosii

Cantitati pentru 4 portii

- doua vinete;

- o jumatate de ceapa;

- un ardei gras;

- 3-4 catei de usturoi;

- o lingurita de oregano;

- un sfert de cana de parmezan;

- o jumatate de cana de pesmet;

- patrunjel proaspat;

- doua cani de sos de rosii;

- o cana de mozarella rasa;

- doua linguri de ulei;

- piper;

Cum prepari vinete umplute cu legume in sos de rosii

Taie vinetele in doua (pe lungime) si scoate-le o parte din miez, astfel incat sa obtii aspectul unei corabioare. Amesteca miezul scos din centru cu ceapa, ardei, usturoi, oregano si piper, apoi rastoarna mixul obtinut intr-o tigaie in care ai pus doua linguri de ulei. Tine compozitia pe foc pana devine usor aurie, amestecand frecvent pentru a nu se arde.

Dupa ce compozitia s-a facut, da tigaia deoparte si las-o putin la racit. Apoi, cu ajutorul unei linguri, umple fiecare jumatate de vanata cu aceasta compozitie preparata din legume. Presara pe deasupra lor parmezan, pesmet si putin patrunjel verde.

Pune vinetele umplute intr-o tava, dupa care acopera-le cu sos de rosii si mozzarella rasa. Introdu recipientul in cuptorul preincalzit la 165 grade Celsius si tine compozitia in el timp de jumatate de ora. Poti sa lasi preparatul culinar si mai mult timp in cuptor. Important este ca vinetele sa poata fi patrunse cu usurinta cu ajutorul unei furculite, iar branza sa fie topita. Serveste preparatul cu mamaliga si un pahar de vin rosu pentru o masa perfecta.

vinete umplute

Vinetele umplute cu legume in sos de rosii sunt usor de preparat, nu iti rapesc mult timp, iar gustul lor te va face sa te simti in al noulea cer. Incearca si tu aceasta reteta delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru zilele de vara, cand vrei sa consumi un preparat usor.

Pofta buna!

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Catre ce se indreapta relatia voastra?
Incepe quiz
Catre ce se indreapta relatia voastra?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.