Maestrul aromelor, zeul senzatiilor si stapanul gusturilor: usturoi murat!

Timp de gătire:
15-30 minute
Maestrul aromelor, zeul senzatiilor si stapanul gusturilor: usturoi murat!
Edda Bild
Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

Caracteristici

Daca iti doresti sa acorzi o aroma mai intensa mancarurilor tale, acesta este momentul sa faci cunostiinta cu maestrul aromelor, zeul senzatiilor si stapanul gusturilor...Te invit...ba nu, te provoc! sa gusti un catel de usturoi murat!

Usturoi murat

Ingrediente:

- un sfert de kg de usturoi
- un ardei gras rosu, mare
- 2 cani de otet de vin alb, distilat
- o cana de vin alb
- un sfert de cana de zahar
- jumatate de lingurita de mustar uscat si macinat
- 1-2 lingurite de fulgi de ardei iute uscat
- o lingurita de sare

usturoi murat

Preparare:

Pentru aceasta reteta de usturoi murat va fi nevoie sa prepari sosul picant in care va sta la murat dinainte. Pune fulgii de ardei iute, mustarul macinat, sarea si zaharul intr-un borcan de 500 g, impreuna cu vinul alb si otetul de vin alb. Lasa sa stea 48 de ore la frigider si daca zaharul nu se dizolva, scutura borcanul bine din cand in cand.

Curata tot usturoiul. Asigura-te ca nu lasi nicio urma de coaja pe usturoi.

Toaca ardeiul gras in cubulete. Daca iti plac bucatile mai mari, poti sa-l toci mai mare.

Lasa borcanul cu sos pentru murat sa stea un pic pentru ca toate condimentele sa se lase la fund; nimic nu ar trebui sa pluteasca in afara de usturoi murat si ardeiul gras.

Pune usturoiul si ardeiul intr-un borcan. Asigura-te ca borcanul este plin ochi.

Toarna cu grija sosul pentru murat peste usturoi astfel incat sa umpli borcanele. Daca torni incet, este posibil sa poti transfera doar lichidul si nu si condimentele peste usturoi. O mare parte din aroma condimentelor se va fi infuzat in lichid si se va transfera incet catre fiecare catel de usturoi murat.

Sigileaza borcanele dupa ce ai oparit capacele si lasa-le intr-o baie de apa clocotita timp de 10 minute pentru a le sigila. Depoziteaza-le intr-un loc intunecat si rece timp de 2-4 saptamani inainte de a incepe sa consumi deliciul de la camara!

Plin de savoare si cu un gust mult mai concentrat, adauga un pic de usturoi murat la orice fel de mancare sau serveste-l ca garnitura pentru o explozie de arome intense!

Alte retete care te-ar putea interesa:

India iti mai ofera o reteta uimitoare: mancarica de vinete si conopida!
Recomandata de bunica: o varianta savuroasa de mancarica de cartofi
Un stifato delicios: mancarica de ceapa cu ciuperci de pe coasta Greciei!

Vezi si
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Articolul urmator »
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Ramona Jurubita | Luni, 13.11.2023
Incepe quiz
Cu ce sageata te va lovi Cupidon?
Cu ce sageata te va lovi Cupidon?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (12)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Piper verde: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.03.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe